Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Helmut Digel:

Borba protiv dopinga je neuspješna, posebno u atletici

Atletika
Goran Stanzl/PIXSELL
27.12.2015.
u 19:00

'Rusi su nedavno suspendirani. Bilo je velikih problema s dopingom u turskoj atletici, kao i problema u Ukrajini i Bjelorusiji.'

Bivši predsjednik Njemačkog atletskog saveza (DLV) i bivši dopredsjednik Međunarodne atletske federacije (IAAF) Helmut Digel (71) smatra kako je borba protiv dopinga u sportu neuspješna.

"Za sada nismo uspjeli. Borba protiv dopinga u sportu je neuspješna, posebice u atletici. Imamo vrlo malo uspjeha," kazao je Digel koji je vodio njemačku atletiku osam godina (1993-2001).

Digel je u razgovoru za njemačku novinsku agenciju DPA naglasio kako se IAAF nije iskazao u borbi protiv nedozvoljenih stimulansa.

"Rusi su nedavno suspendirani. Bilo je velikih problema s dopingom u turskoj atletici, kao i problema u Ukrajini i Bjelorusiji. Osim toga, Kenija je stari problem koji bi trebalo sustavno istražiti. Mnogo je zemalja na stupu srama," kazao je Digel koji je  obnašao i dužnost dopredsjednika IAAF-a.

Digel se osvrnuo i na istragu koja je otvorena protiv bivšeg predsjednika IAAF-a Lamine Diacka koji se nalazi pod istragom zbog sumnje da je sudjelovao u pranju novca i prikrivanju dopinga.

"Još uvijek mi je nevjerojatno da je Diack sudjelovao u nečasnim radnjama. Nadam se kako će njegov nasljednik Sebastian Coe pokrenuti oštru borbu protiv dopinga i učiniti potrebne promjene," poručio je Digel.

>> Test na doping nije mi bio ugodan iako znam da sam čist

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije