Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljepša strana derbija

Helena (20): 
S Torcidom na tribini slavila sam i rođendan

Navijačice
Foto: Srđan Hebar
1/5
05.12.2015.
u 09:40

Igrači su mi poput spužve, sve upijaju i, još važnije, na terenu provode ono što smo dogovorili na treningu, hvali momčad trener Hajduka.

Ogrnute Hajdukovim šalovima, uz teren Zagrebella, dvije djevojke pratile su kako se Splićani, većinom njihovi vršnjaci, pripremaju za subotnji derbi s Dinamom. Navikli smo susretati djevojke na tribinama na nogometnim utakmicama, ali ne i na treninzima.

Zagorke navijaju za bijele

– Nas zanimaju i treninzi Hajduka! U srijedu sam proslavila 20. rođendan na tribini gledajući Hajduk uživo, a najljepši poklon bio bi da pobijede u derbiju – kaže studentica Helena (20).

Na kojoj ste tribini slavili u Kranjčevićevoj na utakmici Kupa između Zagreba i Hajduka?

– Kako mislite na kojoj tribini?! Pa s Torcidom! Uvijek smo na tribini s navijačima, tamo nam je super, pjevamo, navijamo, skačemo, veselimo se, atmosfera je super. Bila sam na više gostovanja, od Zeline pa tu po Zagrebu i, naravno, na maksimirskom jugu. Iz Zagorja sam pa zbog fakulteta ne mogu putovati daleko, ali u Splitu sam bila nekoliko puta na utakmicama. Naravno, sve je zanemarivo prema atmosferi na Poljudu – dodaje Helena, a njezina prijateljica navijačica Valentina (20) kaže:

– Iako smo obje iz Zagorja, navijamo za Hajduk. Oduvijek su nam bili dragi Dalmacija i Split, pa tako i splitski klub. Što se igrača tiče, sviđa mi se što mladi igrači, naši vršnjaci, posebno mi je drag Andrija Balić, a dok je igrao u Hajduku, Mario Pašalić.

A Helena ponosno kaže:

– Ja imam i Pašalićev dres koji nosi danas u Monacu!

Krene pjesma, krene i gušt

Kao i među navijačicama, i u svlačionici bijelih vlada optimistična atmosfera, prije derbija.

– Puni smo motiva. Za derbi imam jako dobar osjećaj – prenosi strateg majstora s mora Damir Burić pa na pitanje boji li se da bi njegove mlade snage mogle izgorjeti pod pritiskom, kaže:

– Imamo vjerojatno jednu od najmlađih momčadi u Europi gledamo li prvu jedanaestoricu, prosjek je 22 godine. Moramo im dati prostora, ali i dopustiti da neki put i pogriješe. U Europskoj ligi dogurali smo dalje nego što su mnogi mislili, u Kupu smo ušli u polufinale, a u prvenstvu smo tri boda iza Rijeke, bod iza Dinama. Kad sve to zbrojim, zadovoljan sam kako stojimo.

Ima li koji igrač kojeg se posebno bojite u Dinamu, kojeg biste, ako se šalimo, zaključali u subotu poslije ručka u hotelskoj sobi, da ne može doći na derbi?

– Ako kažem jednog, zapostavit ću drugog. Ako moram birati, izabrao bih Marka Pjacu, njegov mi se stil igre jako sviđa – kaže Burić.

A kako se nosite sa zapaljivim splitskim temperamentom?

– Sjajno! Iskreno, kad navijači na stadionu navijaju, kad razapnu šalove i zapjevaju, to je nešto posebno. Uživam u tome. Meni je voditi utakmicu Hajduka, uz pjesmu Torcide, pravi gušt – zaključuje Burić.

No, derbi se igra u Maksimiru. A momčad će Burić slagati u zadnji čas, u autobusu na putu od Trešnjevke, gdje je Hajduk "živio" posljednjih dana, do Maksimira. Pod upitnikom su Lovre Kalinić, Anton Maglica, Marko Bencun, Fran Tudor...

>> Jurčec: Veliki Dinamovac kojeg je Torcida nosila na rukama

Komentara 7

Avatar Draža
Draža
01:03 06.12.2015.

Tko je osnovao Hajduk, zaboravia sam?

DU
Deleted user
10:14 05.12.2015.

Dajte neku negativu o Dinamu molim vas.....ovo mi je baš preslatko.

SO
srecko.orsulic123
12:23 05.12.2015.

Hajduk propali klub pun nasilja i mrznje prema svima a jadan u nogometu !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije