Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putovanja će biti plaćena

HAS više nije bankomat kojim se posluži tko kako želi i hoće

02.09.2014., Mladost na Savi, Zagreb - IAAF World Challenge Zagreb, 64. memorijal Borisa Hanzekovica, disk, zene. Sandra Perkovic.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
06.07.2015.
u 10:00

Za naslijeđene obveze, nepoznate i potencijalne obaveze, u izradi je, a djelomično već u provedbi, sanacijski plan

Hrvatski atletski savez, po svemu sudeći, neće u stečaj. Dug koji je napravila bivša vladajuća garnitura, a iznosi 898.000 kuna, bit će u skorije vrijeme saniran, a važno je da Savez ove godine funkcionira bez dugova.

Uvode se mjere štednje

- U dosta medija pretjerano se eksploatiraju riječi 'stečaj HAS-a' što znatno otežava svakodnevno funkcioniranje saveza. Naime, ta opcija je spomenuta kao krajnja, ali i moguća. Spomenute su i potpuno suprotne opcije, kao i koje sve napore čini nova uprava da do toga ne dođe. HAS u 2015. godini uredno podmiruje sve svoje obveze i za sve programe ima pokriće u prihodima od Hrvatskog olimpijskog odbora s kojim postoji vrlo dobra suradnja i u ovakvim kriznim okolnostima - rekao je Ivan Domislavić, dopredsjednik Hrvatskog atletskog saveza.

Istina je da su u Savezu uvedene značajne restrikcije i mjere štednje što neki doživljavaju kao znak slabosti.

- Riječ je o stvaranju novih pravila ponašanja i shvaćanja da HAS više nije bankomat kojim se poslužuje tko kako želi - istaknuo je Domislavić.

Za naslijeđene obveze, nepoznate i potencijalne obveze, u izradi je, a djelomično već i u provedbi, sanacijski plan koji sadrži mjere kojima će se sigurno spriječiti stečaj HAS-a. Sve to pod uvjetom da takav plan bude dugoročno podržan. Osnovni elementi toga plana su organizacijsko restrukturiranje, zapošljavanje produktivne i stručne radne snage, smanjenje plaća, honorara i smanjenje svih troškova, naplata šteta od odgovornih osoba i svih koji ih prouzroče ili su ih već prouzročili, povećanje prihoda kroz marketinške aktivnosti, ukidanje ili ustupanje programa koji stvaraju gubitke te prema potrebi kreditno zaduživanje.

Hrvatski atletičari i atletičarke ovo ljeto imaju jako puno nastupa i putovanja, od Kolumbije do Kine, no u Savezu već imaju čvrste garancije HOO-a da će sve avionske karte biti plaćene na vrijeme.

Miting odlazi u ruke Dinama

Milan Orešković, glavni tajnik Hrvatskog atletskog saveza, i dalje radi na prikupljanju popisa inventara, onog koji postoji, ali i onog koji je nekim čudom "nestao" iz prostorija Saveza.

Što se tiče zagrebačkog Grand-prix mitinga on će iz ruku HAS-a prijeći u organizacijske ruke kluba Dinamo Zrinjevac.

- To će tako biti ove godine jer jednostavno nemamo izbora da se uz sve ove probleme bavimo i time. No, već 2016. Savez će ponovno organizirati miting - istaknuo je Ivan Veštić, predsjednik HAS-a, koji ovog ljeta očekuje velik broj medalja.

- Najjače adute imat ćemo na Europskom juniorskom prvenstvu gdje za medalje konkuriraju Martin Marković i Matija Gregurić, potom na EP-u do 23 godine gdje su nam perjanice Filip Mihaljević i Ivan Horvat, te seniorskom SP-u gdje očekujemo dobre rezultate od Sandre Perković, Blanke Vlašić, Ane Šimić, Lise Nemec i Stipe Žunića - zaključio je Veštić.

>>Na račun Saveza kupio čak i ledomat, a 'nabio' je dug od 898 tisuća kuna!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije