Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čačićeve dobre i loše strane

Halilhodžić: Kad vidiš da ti momčad ništa ne može, moraš nešto mijenjati!

Foto: Reuters (Ilustracija)
1/17
27.06.2016.
u 15:55

– Lako je sad biti pametan, ali to što je Pjaca pokazao u deset minuta je ono što je trebalo Hrvatskoj.

Potopu naše reprezentacije u Lensu nazočio je i Vahid Halilhodžić, aktualni izbornik Japana, nekadašnji trener Dinama. Očito je i Vaha bio naš veliki navijač, dan nakon ispadanja naših javio se tužnim glasom:

Nije kriv Čačić, nego Mamić

– Bio sam na stadionu, došao sam uvjeren u još jednu dobru partiju Hrvatske koja je imala šansu generacije, sve joj se otvorilo. Rijetko kad je Hrvatska bila toliki favorit, pa čak i za odlazak do finala. Možda je baš zbog toga taj psihološki trenutak bio važan, treba znati da je ulog veći, da ti nitko ništa neće pokloniti, ti moraš uzeti inicijativu. No, Hrvatska je odigrala najslabiju utakmicu na ovom prvenstvu, previše pasivno, bez obzira na to što je Portugal taktički odigrao jako dobro – kazao nam je Halilhodžić kojem nije bilo jasno zašto izbornik Čačić ranije nije mijenjao.

– Lako je sad biti pametan, ali to što je Pjaca pokazao u deset minuta je ono što je trebalo Hrvatskoj. Brozović je dobar, ali on nije krilo, na toj poziciji trebali smo nekog probojnog, eksplozivnog, nekoga tko će raditi razliku. Pjaca je to pokazao, znači da se moglo. Izmjene su napravljene jako kasno, pa vidjelo se da nemam nikakvih dokaza da će se nešto promijeniti s formacijom koja je bila na terenu, dakle trebalo je nešto mijenjati – zaključio je Vaha.

– Što ću govoriti o Čačiću, o njemu sam sve rekao kad je postavljen. Nije kriv Čačić, nego Mamić koji ga je postavio bez referenci. Čačić nema talenta, nema dar za prepoznavanje igrača. To imaš ili nemaš, to ne možeš naučiti. Pobijedio ga je Portugal, pobijedio ga je trener koji je imao 35 posto slabiju momčad od naše, to je pobjeda portugalskog izbornika nad našim – kazao je Ćiro Blažević.

Otto Barić je iskusio vruću klupu reprezentacije i nije mu bilo drago kad smo ga prvo upitali o načinu na koji je Čačić vodio momčad.

Dobio je 10 od 11 utakmica

– Sad svi pitaju samo o tome, a, vidite, meni je Čačić na Euru bio odličan, on je napravio ovu momčad, on je učvrstio neke igrače u momčadi, igrače koji će sljedećih pet-šest godina biti naši glavni igrači. On je našao Badelja kad ga nitko nije vidio, učvrstio je Brozovića, postupno je uvodio Pjacu. Istina, zakasnio je s izmjenom u toj zadnjoj utakmici jer je Pjaca fizički spreman nakon 60 minuta ući – govorio je Barić u jednom dahu i još hvalio izbornika:

– Čačić i momčad vratili su nam osmijeh na lica, vratili su navijače i na tome treba čestitati Čačiću. Dakle, Hrvatska je bila dobra, Čačić je bio vrlo dobar i imamo momčad za dalje.

Dakle, ne treba ga mijenjati?

– Napravili bismo glupost da ga maknemo, on treba i dalje raditi, pa dobio je 10 od 11 utakmica, a izgubio je od Portugala koji nas je i prije uvijek pobjeđivao. Znam da će sad biti kampanje da ga se makne, kao što se i mene micalo. Da sam imao još dvije godine, mogao sam dosta toga napraviti. Jer, nitko ne zna kao aktualni izbornik što ima u momčadi, što nije dobro. Ne znam kome uopće pada napamet da se Čačića mijenja. Dao je duh momčadi, postali su klapa, a sad je li trebao mijenjati 15-20 minuta ranije, manje je važno – zaključio je Barić.

Komentara 71

MI
MikiPrdekana
16:44 27.06.2016.

BRAVO VAHA GOSPODINE. NAKLON DO PODA!

Avatar Linux
Linux
18:24 27.06.2016.

lako je sada biti pametan, treba biti kockar da bi dobio nesto, ili ces izgubiti sve. najlakse je biti heroj poslije boja, pogotovo tudjeg.

ED
estera.dolly
17:38 27.06.2016.

nitko se ne može mjeriti s brkom, čovjek je izdržljiv, led ledeni, jači od Chucka Norisa - nitko ne bi mogao izdržati do 90.+2 minute (ili do 110.), imati na terenu igrače koji tu večer ne mogu pogoditi okvir odod 17 pokušaja ili pošteno nabaciti, a na klupi držati Pjacu, Vrsaljka, Kramarića...momak je kamen stameni kad utakmica počne, može sijevat munja, drmnut grom, ali prije zadnje minute ne mjenja ni mrtve...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije