Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMETNO ČUDO

Jednom tjedno obvezan mu je trening - cjepanje drva u šumi

Halil Jaganjac
Foto: Pixsell
20.04.2016.
u 11:00

'Rekord mu je 18 pogodaka protiv Zameta u finalu kupa Primorsko-goranske županije. Da to nije bilo slučajno, pokazala je i prijateljska utakmica nekoliko dana poslije kada je postigao 17 pogodaka.'

Halil Jaganjac, kadetski rukometni reprezentativac Hrvatske, sa 17 godina potpisao je ugovor s francuskim PSG-om. A u klub, čiji je trener Zvonimir Serdarušić, došao je iz Kozale, koja igra Prvu hrvatsku ligu. A da je riječ o velikom talentu, pokazao je i nedavni turnir “Rukomet je moja budućnost” koji se igrao u Bugojnu. Hrvatska je osvojila prvo mjesto, a Jaganjac je bio uvjerljivo najbolji strijelac turnira s 50 postignutih pogodaka u pet utakmica.

Brat Isak trenirao bob

– Rekord mu je 18 pogodaka protiv Zameta u finalu kupa Primorsko-goranske županije. Da to nije bilo slučajno, pokazala je i prijateljska utakmica nekoliko dana poslije kada je postigao 17 pogodaka – kazao je Isak Jaganjac, Halilov brat koji se brine o njegovoj karijeri do najsitnijih detalja.

– Ja sam nekako najviše zadužen za Halilovu prehranu, a u timu koji se brine o bratu još su Alen Tomas, koji mu je trener u klubu, Luka Penza, izbornik kadeta, i Azuz Simcich, koji mu je kondicijski trener – rekao je Isak, nekadašnji hrvatski reprezentativac u bobu.

Za trenutačno najboljeg strijelca Prve lige među seniorima zanimanje je pokazalo puno klubova. Među prvima Veszprem.

– Sa 16 godina bio je na probi u Mađarskoj. Zanimanje je pokazalo i Celje. No, prošle godine nisam ga još puštao u inozemstvo. Tek na jesen odlazi u PSG, gdje će trenirati u njihovu centru za mlade igrače. Baš smo se zbog tog centra odlučili da ide u PSG. Tamo će imati najbolje uvjete. U tom sportskom kompleksu imat će osigurano spavanje, hranu, treninge – rekao je Isak.

Zar se PPD Zagreb nije zanimao za Halila?

– Jest, itekako su se zanimali. Ali, takve uvjete kao u PSG-u u Zagrebu ne bi mogao imati – kaže Isak.

Zanimljiv trening ima Halil jednom tjedno.

– Da, odemo u šumu pa cijepa drva. Znate, u našoj su obitelji svi muškarci bili drvosječe. I moram priznati da Halil jako dobro barata sjekirom. I kad me mnogi pitaju kako to da je Halil tako skroman i povučen dečko, onda odgovaram da je to zato što je iskusio i onu težu stranu života, kad nije sve bajno, kad se mora teško fizički raditi da bi se preživjelo – rekao je Isak.

Halil živi spartanski. Trening, škola i kuća. Nema četvrtog.

– Izlasci i zabava trenutačno ga ne zanimaju. Njegov je život podređen rukometu, priča brat.

Samo da ne zaigra za francusku reprezentaciju?

– To nema šanse. Hrvatska je oduvijek bila u našim srcima. Uostalom, neće ići na pripreme PSG-a ovo ljeto jer ima Europsko kadetsko prvenstvo, čiji je domaćin Hrvatska, od 11. do 21. kolovoza – kaže Isak.

Liječi se biljkama iz šume

Halil izgleda poput modernog bacača kugle. Na dva metra visine mišići su jako dobro raspoređeni u 93 kilograma, koliko je težak.

– Suparnici ga pokušavaju zaustaviti na sve moguće načine. Ali im nekako baš ne uspijeva. Jasno, dobije on puno batina, ali to mu doma liječim posebnim ljekovitim biljkama koje pronalazim u šumi – istaknuo je Isak.

Bilo je zanimljivo na prvom treningu sa zvijezdama PSG-a.

– U pola sata međusobne utakmice, koliko je igrao, postigao je osam pogodaka Omeyeru. Noka Serdarušić bio je oduševljen – kaže Isak.

Sada je samo pitanje hoće li Halil sljedeće sezone dobiti priliku igrati za prvu momčad, pored Hansena, Narcissa, Accambraya...

– Igrat će za mladu momčad PSG-a, ali sam uvjeren da će dobiti tu i tamo priliku u prvoj momčadi. On podjednako dobro igra i obranu tako da nije od onih igrača koji igraju samo napad. I to u obrani igra u sredini – rekao je Isak.

Možda bi Jaganjac mogao biti zvijezda i seniorskog Europskog prvenstva u Hrvatskoj 2018. godine.

– Zašto ne. Znam da će mnogi reći kako je mlad otišao, kako nije prvo igrao u Premijer ligi, pa u PPD Zagrebu. Ali mi smo izabrali put koji je, smatram, sigurno dobar jer ništa ne prepuštamo slučaju – kazao je Isak Jaganjac. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije