Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Olimpijski prvaci ne mogu u finale

Haklits bez finala: Deprimiran sam, ne znam što i kako dalje

'Andras Haklits of Croatia competes in the men\'s hammer throw qualifying event at the IAAF World Championships in Daegu August 27, 2011.   REUTERS/Kai Pfaffenbach (SOUTH KOREA  - Tags: SPORT ATHLETIC
'KAI PFAFFENBACH'
28.08.2011.
u 12:38

Andras Haklits nije se plasirao u finale bacanja kladiva na Svjetskom prvenstvu. U svojoj kvalifikacijskoj skupini osvojio je 14. mjesto sa hicem 70,93 metra. To mu je bio i jedini ispravni hitac od tri pokušaja

- Prije tjedan dana sam ozlijedio aduktor na pripremama u Mađarskoj i jednostavno nisam bio pravi. Znao sam da mogu dobro baciti samo u prvoj seriji i na taj prvi hitac sam se fokusirao. Nažalost, uslijed velike rotacije izašao sam s nogom izvan kruga. U drugoj seriji išao sam na sigurni hitac ali kako se nisam mogao posve osloniti na ozlijeđenu nogu, nije bila dužina za finale - rekao je Haklits.

Ozljede na velikim natjecanjima prate ga od 2003. godine. 

- Ne znam kako ću dalje. Sve me to pomalo deprimira. Moram prvo zaliječiti ovu ozljedu pa ćemo vidjeti - istaknuo je Haklits.

Prvi dan kvalifikacija donio je i dva velika iznenađenje. U finale motke nije se uspio plasirati Australac Steven Hooker, svjetski i olimpijski prvak. Njegov osobni rekord je 6,06 metara, ali se u kvalifikacijama kockao samo s jednom visinom i na 5,50 triput rušio letvicu. Nešto slično, ali u finalu, dogodilo se Jeleni Isinbajevoj koja je na Svjetskom prvenstvu prije dvije godine ostala bez plasmana jer je triput rušila letvicu na visini 4,75 metara.

U kvalifikacijama na 400 metara ispala je Britanka Christine Ohurougu, olimpijska prvakinja iz Pekinga. Zbog ranijeg starta je diskvalificirana.

Sandra Perković može žaliti što nije u Južnoj Koreji zbog suspenzije nakon uzimanja nedopuštenih sredstava. Naime, u finale ženskog diska ulazilo se s hicem ispod 60 metara.

Nakon što su sve tri medalje osvojile u maratonu, Kenijke su bile i na prva tri mjesta u utrci na 10.000 metara. Prvakinja je postala očekivano Vivian Cheruiyot. (dm)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije