Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRED 2000 GLEDATELJA

Hajdukovi veterani izgubili u Beogradu: Sport nema granicu

Ivica Šurjak
Tomislav Gabelić
16.02.2013.
u 20:52

- Pokazali smo da je sport nešto najčistije i da je vječan, a vidimo da je i publika ovakvu utakmicu prihvatila odlično, s velikim ushićenjem - rekao je Ivan Gudelj

Legende Hajduka odigrale su humanitarnu utakmicu protiv nekadašnjih slavnih beogradskih nogometaša na Banjici, a domaćini su slavili sa 5:3. Strijelci su bili Klinčarski, Vukotić, Stanković, Šestić i Tomić za domaću momčad, a Šurjak, i Bursać (dva gola) za gostujuću.

Ivan Gudelj, bivši Hajdukovac i nekadašnji član reprezentacije Jugoslavije srpskim medijim rekao je kako je susret bio dokaz da sport ne poznaje granice.

- Bez obzira na odnose između ove dvije zemlje, sport je nešto što nema barijeru. Ovo su igrači koji su nekada igrali zajedno, a u posljednje vrijeme smo se često i družili. Pokazali smo da je sport nešto najčistije i da je vječan, a vidimo da je i publika ovakvu utakmicu prihvatila odlično, s velikim ushićenjem - kazao je Gudelj i prognozirao susret Hrvatske i Srbije na Maksimiru:

- Hrvatska trenutno ima prednost na tablici, možda i bolju atmosferu, tako da je u blagoj prednosti. U takvim utakmicama uglavnom nema favorita, ali ovaj put Hrvatskoj dajem prednost 60:40 posto.

Slično je govorio i Ivica Šurjak:

- Kvalifikacijska utakmica Hrvatske i Srbije svakako će biti teška. Srbija do sada u kvalifikacijama nije pokazala sve što zna i može, ali sa druge starne Hrvatska ima sjajne igrače i objektivno mislim da je bolja.

Utakmica je odigrana pred dvije tisuće ljudi, a organizirala ju je Zajednica Hrvata Beograda \"Tin Ujević, FS Beograd te društvo \"Bačvice\" iz Splita.

Hajdukovi veterani odigrat će u nedjelju još jednu revijalnu utakmicu, u Apatinu protiv Vojvodine.

BEOGRAD: Predrag Jušić, Nikica Klinčarski, Dragan Tomić, Vladimir Petrović, Momčilo Vukotić, Vladimir Jocić, Jovan Stanković, Miloš Šestić, Stanislav Karasi. Slobodan Santrač (izbornik)

SPLIT: Zoran Simović, Džoni Vilson, Nikica Cukrov, Nino Treskavica, Blaž Slišković, Miloš Bursać, Dušan Pešić, Dževad Prekazi, Ivica Šurjak. Dragan Holcer i Ivan Gudelj (izbornici).

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Idler 3
Idler 3
21:33 16.02.2013.

Od njihovih pol nisu Srbi, a od naših pol nisu Hrvati >;-))

Avatar hucika
hucika
22:12 16.02.2013.

Split opet sramoti Hrvatsku, ne vraćajte se kući

MA
maraton
21:30 16.02.2013.

Zar i ti sine Brute? Svi ovi su protivnici Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije