Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anđelka Visković

Hajdukova željezna lady: Čega se žena uhvati, to uspije

'06.04.2011., Split Banovina intervju sa dogradonacelnicon splita Andelkom Viskovic vezano za hajduka Photo: Nino Strmotic/PIXSELL'
'Nino Strmotic/PIXSELL'
07.04.2011.
u 08:04

- Nisam se bojala prihvatiti posao u Hajduku premda znam da je to najosjetljivija dužnost u Splitu - kaže Anđelka Visković

Splitska dogradonačelnica Anđelka Visković prometnula se u pravu nogometnu junakinju, dobila nadimak "željezna lady". Predvodi peteročlano povjerenstvo koje bira upravu Hajduka, a Hrvatskom nogometnom savezu skresala je u brk što reprezentacija kvalifikacijske utakmice 14 godina nije igrala na Poljudu.

Autoritetom kojim predvodi povjerenstvo stekla je niz simpatija u javnosti.

– Samo radim svoj posao, sport je u mom resoru, tako i Hajduk. Gradonačelnik Kerum zatražio je da se aktivnije uključim u zbivanja oko Hajdukova natječaja, prihvatila sam tu dužnost i evo me. Svjesna sam velike odgovornosti, nisam se bojala prihvatiti posao u Hajduku premda znam da je to najosjetljivija dužnost u Splitu – kaže Visković.

Uprava će se izabrati za desetak dana, možda i neće. Ali, ovo povjerenstvo (Visković, Andabak, Cuzzi, Luketin i Ljubičić) ostavilo je dojam da mora i duže ostati u Hajduku. Mnogi ih vide kao budući Nadzorni odbor Hajduka.

– Pročitala sam da bismo mogli biti uprava stoljeća, to je velik kompliment. Prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa i za novi Nadzorni odbor bit će potrebno raspisati natječaj. A ja u njemu, kao dužnosnica, ne mogu biti. Bilo bi lijepo da članovi povjerenstva nastave svoj rad u Nadzornom odboru, ali moraju proći natječajnu proceduru. Sad je ta procedura mnogo dulja, može potrajati i šest mjeseci – kazala je Visković.

Bez obzira na to što gospođe Visković neće biti u NO-u, svojim djelovanjem pokazala je da žena može voditi Hajduk.

– Žene su odgovorne, kad se uhvate posla, onda ga i odrade kako treba. To je valjda prepoznato i kod mene – kazala je Visković.

Komentara 3

BZ
Branko Zajec
09:05 07.04.2011.

Dajte ju za trenera ! Možda i tu uspije !!!

DU
Deleted user
09:23 07.04.2011.

E , ili na gol... , možda će primati manje golova !!!!!!!

Avatar Idler 3
Idler 3
11:53 07.04.2011.

Pa sad, čovjek bi pomisll kak su već osvojili prvenstvo, a skoro buju i kup budući im je stota obljetnca...a kad ono, nisu mogli nit one Čehe dobit kaj su došli malo vidjet more, prošetat po rivi i tako to >;-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije