Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGODAK ČUIĆA

Hajduk u prvom susretu nove sezone remizirao sa Spartakom, Čuić zabio gol

Split: Hajduk krenuo s pripremama
Ivana Ivanovic
28.06.2023.
u 19:40

Na utakmici za Hajduk nisu nastupila tri važna igrača iz prve momčadi splitskog kluba - Marko Livaja, Josip Elez te Lovre Kalinić

Nogometaši Hajduka u prvoj su pripremnoj utakmici za ovu sezonu u Sloveniji remizirali protiv osvajača slovačkog kupa, momčadi Spartaka iz Trnave 1:1.

Krenuo je Hajduk jako od prve minute te imao prvu priliku na utakmici. Lijepo je probio stranu Madžid Šošić i centrirao, Emir Sahiti je s druge stative vratio loptu u sredinu kaznenog prostora Spartaka, Tino Blaž Lauš je probao glavom, odmah potom i Filip Čuić nogom ali je oba udarca obranio slovački golman Vatruba.  

Zaprijetili su ubrzo i Slovaci, udarac iskosa Paura iz okreta Ivan Lučić je vršcima prstiju jedva odbio u korner, a nakon kornera golman Hajduka skinuo je i oba udarca Prohaske glavom pa nogom. No u idućem napadu ni Lučić nije uspio obraniti jedan na jedan s Jakubom Paurom, koji je iz kontra napada zabio za vodstvo Spartaka 1-0. 

No, 'bili' su se vrlo brzo vratili i izjednačili preko Fiilipa Čuića. Slobodan udarac izveo je Yassine Benrahou, pogodio je Marokanac gredu, a odbijanac je izbliza u mrežu pospremio Čuić. U prvom poluvrijeme gledali smo obostrano otvoreni nogomet te po jedan gol. Spartak je poveo a Hajduk izjednačio.

U drugom poluvremenu Leko je poslao na teren novu postavu igrača, Silić, Capan, Vušković, Prpić, Hrgović - Grgić, Pukštas – Dolček, Kalik, Dajaku - Antunović. Kapetansku traku od Filipa Krovinovića preuzeo je mladi Rokas Pukštas.

U ne baš sadržajnom drugom poluvremenu najbolju priliku imao je možda i najbolji pojedinac Hajduka u susretu Ivan Dolček, koji je lijepo primio loptu na desnom krilu, predriblao trojicu suparničkih obrambenih igrača i iskosa pucao uz vratnicu, ali je slovački golman bio dobro postavljen i obranio. Lijepu priliku imao je i Mate Antunović koji je na centaršut Leona Dajakua glavom gađao kut ali je za malo bio neprecizan, pa je susret okončan remijem.

VEZANI ČLANCI:

Spartak je bio protivnik po mjeri Hajduka, i Slovaci su dvostruki osvajači kupa u zadnje dvije godine te sudionici kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Samo što su oni tjedan dana ispred Hajduka u pripremnom razdoblju, zbog toga što se u europske kvalifikacije uključuju u drugom pretkolu, jedno pretkolo ranije.

Na utakmici za Hajduk nisu nastupila tri važna igrača iz prve momčadi splitskog kluba - Marko Livaja, Josip Elez te Lovre Kalinić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije