Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMETNA KLUPA

Evo tko se spominje kao nasljednik Gustafssona na klupi Hajduka

Hrvatski dragovoljac i Hajduk susreli se u 6. kolu Prve HNL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
01.11.2021.
u 10:30

U ovom stoljeću, odnosno tijekom 21 godine, bile su čak 43 smjene, ili u prosjeku jedna svakih šest mjeseci. Gustafsson je izdržao pet.

Hajduk je jutros smijenio trenera Jensa Gustafssona nakon serije loših rezultata. Navijači su još nedavno sanjali naslov, a sada se pitaju može li ovakav Hajduk uopće i do drugog, trećeg mjesta. Jer, po onome što pokazuju bijeli, Osijek i Rijeka bolje su momčadi, dok je Dinamo za ovakve bijele i dalje – svemirski brod.

Hajduk je ove sezone odradio najbolji prijelazni rok u posljednjih 15-ak godina, sportski direktor Mindaugas Nikoličius uspio je dogovoriti ostanak Livaje, a na Poljud su stigli i ozbiljni igrači poput Krovinovića, Lovrencsicsa, Melnjaka, Mlakara...

Euforija u Splitu odmah je počela, doduše prizemljili su je vrlo brzo amateri iz Kazahstana još krajem srpnja. Preko tog velikog kiksa s Tobolom Gustafssonu se prešlo, ali preko aktualne forme nije se moglo.

Brojke su jasne - Hajduk je tek četvrti klub na ljestvici HNL-a, a vodeći trojac (Dinamo, Rijeka i Osijek) bježe mu već šest bodova. Pri tom je bijeli sastav u 13 kola postigao 18 i primio 14 golova.

Kao mogući Gustafssonov nasljednik ističe se Valdas Dambrauskas (na fotografiji).

Foto: Igor Kralj/Pixsell

Litavac je uspješno vodio Goricu nakon čega je preuzeo Ludogorec gdje je nedavno dobio otkaz. Osim toga, Dambrauskas je još iz Gorice dobar prijatelj sa sportskim direktorom Hajduka Nikoličiusom.

No, moguće da Hajduk opet iznenadi s izborom trenera i u tajnosti odradi posao. Tako su dovedeni Talijan Paolo Tramezzani i sada već bivši Gustafsson.

Gustafsson se na kraju pokazao kao promašaj i postao je samo još jedan broj među potrošenim Hajdukovim trenerima. No s time je vjerojatno bio upoznat i prije dolaska u Split, s činjenicom da je Hajdukova klupa možda i najprometnija u Europi. U ovom stoljeću, odnosno tijekom 21 godine, bile su čak 43 smjene, ili u prosjeku jedna svakih šest mjeseci. Gustafsson je izdržao pet.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ključne riječi

Komentara 25

BE
bezvrijedanyugodinar
10:55 01.11.2021.

Najbolje bi bilo da stave za trenera nekoga iz udruge naš hajduk

DM
drazen.muhvic
10:59 01.11.2021.

Znate li koji je najbolji i najisplativiji posao na čitavom svijetu? Biti trener Hajduka. Kao nešto radiš par mjeseci, a nakon toga dobiješ debelu otpremninu i ne moraš ništa raditi koju godinicu...

BI
billynik
10:59 01.11.2021.

Bolesnici, da dovedu Klopa i Murinja zajedno ne bi im pomoglo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije