Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE SANKCIJE

Hajduk doznao kaznu zbog baklji, zapaljenih stolica i Torcidinog vrijeđanja suca povicima 'cigane'

Split: Hajduk i Istra susreli su se u 7. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/17
02.11.2023.
u 11:50

Tri hrvatska prvoligaša dobila su kaznu od disciplinskog suca za 13. prvenstveno kolo

Disciplinski sudac Alan Klakočer donio je odluku o sankcijama za tri hrvatska kluba: Dinamo, Hajduk i Slaven Belupo, a najveću 'čestitku' dobili su splitski bijeli. 

- HNK Hajduk se kažnjava zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici 13. kola Slaven Belupo - Hajduk gostujuća navijačka skupina Torcida, smještena na južnom dijelu zapadne tribine, od 73. do 76. minute zapalila dvanaest baklji, od kojih je jedna bačena na teren za igru, jedna baklja i jedna dimna kutija bačena u prostor ispred iste tribine, dok su tri rasprskavajuće rakete bačene u teren za igru.

GALERIJA Nevjerojatna koreografija Torcide na derbiju s Dinamom

Split: Hajduk i Istra susreli su se u 7. kolu SuperSport HNL-a
1/17

Zbog gustog dima od zapaljenih baklji i dimne kutije sudac utakmice je zaustavio igru u trajanju od tri minute. Po završetku utakmice utvrđeno je oštećenje 10 sjedalica na južnom ograđenom dijelu zapadne tribine gdje su bili smješteni gostujući navijači, čime su sve počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 2500 eura.

Kažnjava se i zbog toga što su pripadnici gostujuće navijačke skupine Torcide u 82. minuti uzvikivali "Cigane, Cigane" sucu utakmice, prilikom sudačke odluke, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 4500 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 6600 eura -  glasi kazna za Hajduk.

- GNK Dinamo se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 13. kola Dinamo - Lokomotiva domaća navijačka skupina BBB, smještena na sjevernoj tribini, u 75. minuti zapalila osam baklji, četiri dimne bombe i jedan strob, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini 1.200 eura - obrazloženje je za Dinamo. 

VEZANI ČLANCI:

- NK Slaven Belupo se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 13. kola Slaven Belupo - Hajduk gostujuća navijačka skupina Torcida,  smještena na južnom dijelu zapadne tribine, od 73. do 76. minute zapalila dvanaest baklji, od kojih je jedna ubačena na teren za igru, jednu baklju i jednu dimnu kutiju bacila na prostor ispred iste tribine, dok su tri rasprskavajuće rakete ubačene u teren za igru, a ostale dogorjele na tribini. Zbog gustog dima od zapaljenih baklji i dimne kutije sudac utakmice je zaustavio igru u trajanju od tri minute, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini od 800 eura - rečeno je za Slaven.

Komentara 2

KA
kanđija
15:14 02.11.2023.

Zabranite dolazak tzv. navijača na stadion već jednom.

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
12:13 02.11.2023.

Izbacite ih iz lige već jednom da normalni ljudi mogu gledati normalne klubove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije