Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽBENA ODLUKA

Hajduk oštro kažnjen zbog vrijeđanja Bjelice: Zatvara se "Torcidina" tribina

U 11. kolu Prve HNL sastali se Osijek i Hajduk
Davor Javorovic/PIXSELL
13.10.2021.
u 18:04

Osim zatvaranja dijela stadiona, Splićani moraju platiti i 30.000 kuna kazne.

Disciplinski sudac HT Prve lige Alan Klakočer donio je odluku prema kojoj se Hajduk kažnjava s 30.000 kuna te kaznom igranja bez nazočnosti gledatelja na sjevernoj tribini u prvoj narednoj prvenstvenoj utakmici zbog vrijeđanja trenera Osijeka Nenada Bjelice, ali i korištenja pirotehnike.

Kazna se odnosi na događaje iz Gradskog vrta u 11. kolu, koja je završila 1:1.

- HNK Hajduk kažnjen je kao recidivist zatvaranjem sjeverne tribine na jednoj utakmici i jedinstvenom kaznom od 30.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminacije (čl. 88. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Osijek - Hajduk. U 43. minuti navijačka skupina Torcida bacila je baklju na tartan stazu, a u 62. minuti na tribini zapalila 17 baklji. U izvješću časnika za sigurnost stoji sljedeće: Nakon utakmice tijekom davanja izjave na sjevernoj tribini nalazili su se navijači Hajduka koji su gospodinu Nenadu Bjelici, treneru NK Osijeka, uzvikivali "Bjelica Srbine, čakija ti ne gine..." - stoji u obrazloženju odluke, u kojoj se nastavlja:

03.10.2021., stadion Gradski vrt, Osijek - 11. kolo, Hrvatski Telekom Prva liga, NK Osijek - HNK Hajduk.
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

- NK Osijek kažnjen je kao recidivist jedinstvenom kaznom od 25.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminacije (čl. 88. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Osijek - Hajduk. Navijačka skupina Kohorta na istočnoj je tribini u 11. minuti zapalila jednu bljeskalicu, a u 72. minuti zapalila tri baklje i tri bljeskalice. Od 90. do 93. minute tribina istok skandirala je: "Pajaču, cigane!"

Komentara 20

SA
Sampei
19:15 13.10.2021.

Sramotno mala kazna!!!! Bebek je zbog privatnog razgovora koji je nezakonito pušten u javnost kažnjen s čak 3 mjeseca, a ovi koji su ga prijetnjama smrću doveli do takve izjave, nagrađeni su zatvaranjem jedne tribine za jednu utakmicu i nekom sitnom novčanom kaznom!!! Gadi mi se HNS koji je produžena ruka hajduka!!!!

Avatar lokalpatriot ri
lokalpatriot ri
18:13 13.10.2021.

Kako je oštro kažnjen? Bebeku za privatni razgovor, u kom je rekao ono što svi znamo, 4 mjeseca, a za poziv na ubojstvo 1 utakmica?! Trebalo je zatvoriti Poljud na bar dupli rok od Bebek ove kazne. Znači manji grijeh je prijetiti i pozivati na smaknuće od govorenja istine?!

Avatar Pravi Slovenc
Pravi Slovenc
19:18 13.10.2021.

nagradili su huligane s jzga, a ne kaznili! Sramota od HNSa, dabogda sve izgubili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije