Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRAMOTA NA TRIBINAMA

Hajduk o transparentu 'Maksovi mesari': Mi smo antifašistički klub

Hajdukovi navijači
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/7
04.03.2019.
u 14:18

"HNK Hajduk je kroz svoju bogatu i slavnu povijest uvijek ponosno isticao svoj antifašistički identitet, pa se i ovom prigodom jasno ograđujemo od svih poruka pojedinaca koje su neprihvatljive i koje se ni na kakav način ne mogu povezivati s prošlošću i sadašnjošću našeg Kluba."

Službeni Hajduk oglasio oko transparenta "Maksovi mesari" koji se dva puta pojavio među navijačima splitskog kluba.

"HNK Hajduk kao i uvijek do sada najoštrije osuđuje sve oblike govora mržnje te ima nultu toleranciju prema bilo kakvom iskazivanju i potenciranju netrpeljivosti. Referirajući se na posljednje slučajeve kojima smo svjedočili na utakmicama našeg Kluba, javnost želimo izvijestiti kako smo prema nadležnoj instituciji reagirali odmah po saznanju o pojavi diskriminirajućih sadržaja i uvredljivih poruka", piše u priopćenju Hajduka te se dodaje:

"HNK Hajduk je kroz svoju bogatu i slavnu povijest uvijek ponosno isticao svoj antifašistički identitet, pa se i ovom prigodom jasno ograđujemo od svih poruka pojedinaca koje su neprihvatljive i koje se ni na kakav način ne mogu povezivati s prošlošću i sadašnjošću našeg Kluba."

>> Pogledajte i konferenciju za medije Zlatka Dalića

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Idler 3
Idler 3
15:18 04.03.2019.

A kaj, denite sam slovo "r" iza "Ma" i mam bute prosperitetni, tolerantni, antifa humanisti 😆😆😆

SO
Somelier
07:41 05.03.2019.

Hajduk vodi prljavu kampanju protiv Hrvatskoga Nogometnoga Saveza. Koliko su antifašisti vidjeli smo crtanjem "svastike". Dva puta im se pojavljuju "Maxovi mesari" a oni ih po slikama nisu u stanju pronači. Hajduk zabraniti i zatvoriti.

Avatar lokalpatriot ri
lokalpatriot ri
15:23 04.03.2019.

Nisam navijač Hajduka, ali pohvala klubu što se ogradio od ove sramote. No, to nije dovoljno. Svima je jasno da se radi o idiotima, ali oni djeluju pod Torcidom i navijačima Hajduka. Klub treba presjeći i pri slijedećem takvom incidentu zatvoriti im tribinu i izopćiti ih, sam, bez kazne. Jedino tako će pokazati da stvarno misli to što govori. Nećete valjda biti taoci takvih primitivaca? To i tako nisu navijači, već polupismeni huligani od kojih klub ima samo štetu. P.S. Jasno je da u takvim slučajevima treba dati i policiji odriješene ruke, potpuno, bez ograničenja primjene sile i bez kasnije odgovornosti! Niti jedna kazna nije previše za ovo. No, to je druga priča koju mora pokrenuti vlada, a ne Hajduk.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije