Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE NA SUĐENJE

Hajduk: Neka Bebek dobije kaznu od godinu dana!

Hajduk Dinamo (1)
Foto: Pixsell
1/6
28.02.2013.
u 15:08

– Ne očekujemo da će se utakmica ponoviti, ali želimo da ovo bude posljednja pogreška – poručuju iz Poljuda

Ivan Bebek, ali i kolega mu Ante Vučemilović koji je bio iza gola, lica su s poljudskih tjeralica. Dinamova pobjeda u Poljudu ostat će s repovima, očiti jedanaesterac u 80. minuti, koji zbog Vrsaljkova igranja rukom Bebek nije dosudio, izazvao je očekivanu reakciju u Poljudu.

– Ljudski je griješiti, puno puta pogriješi sudac, međutim, za svoje pogreške mora snositi i posljednice jer te pogreške donose i financijske probleme. Nedostajat će nam nekoliko tisuća gledatelja jer nismo bodovno bliže Dinamu. Pogreška se dogodila u 80. minuti, za vjerovati je da bi bilo 2:2, trebao je Vrsaljko dobiti barem žuti karton, pa ne bi bio dalje u terenu. Stvorila bi se objektivna situacija da se mnogo toga promijeni, mogućnost da dođemo do tri boda. Razlika bi bila pet, a ne jedanaest bodova. Kad pridodamo i ostale ovosezonske pogreške (Rijeka, Lokomotiva), razlika u bodovima između nas i Dinama bila bi još manja. Ma, gledajte, prodali smo 19.500 ulaznica, imamo pet tisuća pretplatnika i onda ovo doživimo. Poduzet ćemo sve pravne mjere kako bi oni koji rade pogreške za te iste pogreške snosili sankcije. Sjećate se Rijeke i Križarićeva jedanaesterca protiv nas, koji nije postojao. Dramatično je pogriješio, dobio je jednu utakmicu u drugoj ligi i vrlo brzo je vraćen natrag. Nemamo puno pravnih mogućnosti, ali tražit ćemo najoštrije sankcije za suce – kazao je predsjednik Hajduka Marin Brbić.

Nije prvi put da su se bijeli žalili na Bebeka.

– Netko će reći da psi laju, a karavane prolaze, ali dok ima pasa koji laju te karavane će teže prolaziti, a pojedine kompozicije karavane počele su su odcjepljivati. Nadamo se da ćemo našim lajanjem tome pridonijeti. Ali, nećemo ostati na tome, mi ćemo i gristi i nećemo se predati. Ukazivat ćemo na pogreške – kazao je Hajdukov predsjednik Skupštine Vinko Radovani, koji je ujedno i klupski odvjetnik.

Hajduk će se žaliti na suđenje, tražit će najstrože kazne za Bebeka i društvo.

– Nevjerojatno je da sudac Vučemilović nije vidio ruku. Ako je vidio, a nije se usudio svirati, onda je posljedica drukčija. Ono na čemu ćemo inzistirati jest da sudačka komisija poduzme korake u vezi s glavnim sucem i svima ostalima. Napravio je težak previd, prema propisima može biti i brisan s liste, a ne samo suspendiran. Ako je bila riječ o namjernoj pogrešci, što je teško dokazati, ali idemo u tome pravcu, to bi moglo rezultati i poništenjem utakmice sukladno članku 80. Pravilnika o natjecanju HNS-a. Neka suci nadležnim tijelima objasne zašto nisu vidjeli igranje rukom – rekao je Radovani.

Brbić je birao riječi, želio je da Hajdukov istup bude na nivou.

– Ne možemo tvrditi da smo pokradeni, ali... Šestorica sudaca na utakmici i to se dogodilo. Sad bi se i HNS morao upitati, ako je ovo jedan od najboljih sudaca, onda imamo problem u sudačkoj organizaciji – dodao je Brbić.

Pravilnici ne dopuštaju Hajduku da Bebeka i Vučemilovića tuže redovnim sudovima zbog nanesene štete, ali u Poljudu su najavili da će možda pisati i Uefi. Ionako kod Platinija nismo baš na cijeni. U Hajduku su svjesni da je sve što rade "sizifovski", ne smatraju da nedosuđeni jedanaesterac ima veze s akcijom bivšeg predsjednika Hrvoja Maleša protiv sudaca, ali drže da ima netko tko svime upravlja.

– Teško je uprijeti prstom i reći tko je to, ali hrvatskoj javnosti je kristalno jasno – rekao je Radovani.

Brbić za Bebeka želi strogu kaznu.

– Osjećamo se, ne prevarenima, već razočaranima. U dva navrata, u roku od nekoliko dana, u Poljudu se okupilo po 25 tisuća ljudi. Želimo da vinovnici dobiju zasluženu kaznu. Mogu griješiti, ali za pogreške moraju biti kažnjeni. Bebek bi zbog ove pogreške morao godinu dana mirovati. To bi bila poruka, ne očekujemo da će se utakmica ponoviti, ali želimo da ovo bude posljednja pogreška – zaključio je Brbić.

>> Derbiju se vratio nogomet...

>> Hajdukovci: Krađa! Što će nam šest sudaca ako ništa ne vide

>> Sušić: Bebek mi je rekao da mi ne može suditi penal

Komentara 43

TH
torca hz-hb
19:07 28.02.2013.

Dvoličnim "dinamovcima" samo želim da im suđenje u Europi bude kao Hajduku!

NI
nisde
15:38 28.02.2013.

Da nebi bilo zabune,imam dosta godina i dinamovac sam od kada znam za sebe, ali Bebek i njegovi pomočnici su sinoć oštetili hajduk očigledno. Da je bilo 2:2 dinamo bi i ovako bio prvak,i da je izgubio opet bi bio prvak jer ima kvalitetu igrača pet puta bolju od hajduka što se sinoć i vidjelo po prilikama i igri. Ovako se vuku repovi a to ne treba nikome, po meni bi Bebek trebao biti kažnjen bez obzira namjerno ilj ne, pogriješio je, za primjer drugim sucima i da taj naš nogomet dođe na neki normalan nivo, da drugi dan čitamo o igri a ne o sucima, a sinoć je bilo vrhunskog nogometa.

AB
abendblatt
17:45 28.02.2013.

Iz uprave Hajduka, kao i trenera vec duze vrijeme dolaze "sumnjive optuzbe" u javnost, time stvaraju putem medija netrpeljivost medju navijacima i poticu na nerede i huliganizam, ljudi koji neznaju sportski podnjeti poraz nemaju mjesta u sportu, oni bi prvi trebali biti kaznjeni a ne da oni traze kaznu za druge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije