Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI KUP

Hajduk nakon produžetka dalje; Tudor: Realizacija je problem

hajduk, vinogradar (1)
Foto: Danijel Kasap/Pixsell
1/6
Autori: bb/VLM, sh/VLM
30.10.2013.
u 18:00

- Svaka čast Vinogradaru, i ovo je primjer da u utakmicama Kupa nema favorita. Na svoje sam igrače podviknuo na poluvremenu, stvarali su kasnije šanse, ali i dalje nas muči realizacija - rekao je trener Hajduka Igor Tudor.

Hajduk je uz puno muke u Mladini tek u produžecima slomio Vinogradar i s 3:1 izborio četvrtfinale.

Vinogradar se hrabro držao protiv Hajduka sve do 108. minute, dapače od 37. minute vodili su golom Povrženica.Ipak, produžetke Hajduku iz vrlo sumnjivog jedanaesterca donio je Bencun u 64. minuti.

U produžecima Hajduk se ipak spasio. U 108. minuti lijepu akciju Splićana golom iz blizine zaokružio je Kouassi za 2:1, a konačnih 3:1 postavio je Kiš u 114. minuti.

- Namjestio sam nogu, zažmirio i opalio! Dinamovac sam, gušt mi je bio zabiti Hajduku, to mi je gol karijere. Slavlje? Nema, idem doma ženi i djeci. Inače, siguran sam kako jedanaesterca nije bilo - rezimirao namje dojmove Povrženić.

- Svaka čast Vinogradaru, i ovo je primjer da u utakmicama Kupa nema favorita. Na svoje sam igrače podviknuo na poluvremenu, stvarali su kasnije šanse, ali i dalje nas muči realizacija - rekao je trener Hajduka Igor Tudor.

Zadar sa pola snage prošao dalje

Bez previše napora i uz minimum utrošene energije nogometaši Zadra pobjedili su Cibaliju i izborili nastup među osam najboljih momčadi u Kupu Hrvatske. Osim dva gola 600-ak gledatelja utakmicu neće pamtiti po ničemu drugome.

Utakmicu je obilježila nezainteresirana, bezvoljna i neborbena igra dvije momčadi u kojoj se pokazalo ipak tko igra u elitnom razredu. Zadrani su do oba gola došli radi po malo spore i uspavane obrane domaće momčadi. Drugi gol značio i kraj svih mogućih nadanja Vinkovčana tako da su do kraja gosti samo lagano i rutinski utakmicu priveli kraju.

Niti izmjene koje je napravio trener Cibalije Damir Petravić nisu dale rezultata. Donekle oporavdanje za njegovu momčad može biti činjenica da su nastupili bez šestorice standardnih igrača.

- U ovom sam susretu dosta toga vidio, neki su igrači zadovoljili igrom neki ne. Okrećemo se prvenstvu i Zagrebu protiv kojeg želimo pobjedu i sva tri boda, rekao je Petravić. U isto vrijeme trener gostiju Ferdo Milin zadovoljan je izletom u Vinkovce.

- Došli smo u Vinkovce po četvrtfinale i to smo i ostvarili. Zadovoljan sam prolazom, ali igrom i ne, ali to je već jedna druga priča, koja nas već duže vrijeme prati, rekao je Milin.

Hrvatski kup, osmina finala:

Vinogradar - Hajduk 1:3 (produžeci)
Zagora - Dinamo 0:5
Podravina - Rijeka 1:3
Zagreb - Istra 1961 3:4 (penali)
Cibalia - Zadar 0:2
Novigrad - Inter 0:2
Međimurje - Osijek 0:2 (produžeci)
Slaven Belupo - Lučko 5:4

>>  Dinamo s pet komada pokvario feštu u Unešiću

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije