Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jadranski derbi

Rijeka povela 2:0, Hajduk jedanaestercima do remija!

Hajduk - Rijeka
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
15.12.2013.
u 21:01

Na ovom derbiju ponovno će svoju ulogu odigrati i navijači, Torcida i Armada najavili su da će se udružiti i sklopili su "primirje"

U ludom finišu Hajduk se vratio od 0:2 i zahvaljući pogocima iz dva jedanaesterca stigao do 2:2. Rijeka ima za čim žaliti u jadranskom derbiju, jer je uvjerljivo vodila, imala sve u svojim rukama, a onda sve to ispustila.

Nakon devedesete minute Poljudom je odzvanjalo "niko kao Hajduk iz Splita". Već izgubljenu utakmicu Tudorova momčad izvukla je na energiju, želju, kako se kaže "na mišiće".

Počelo je iznimnom prigodom Bencuna već u 2. minuti. Odlično ga je uposlio Bukva, Bencun je izašao sam pred Vargića, ali vratar Rijeke odličnom intervencijom obranio je čisti zicer. Takve prigode jednostavno se ne smiju propustiti. Bencunov promašaj kao da je zaledio Hajduk, Rijeka se odmah nametnula kao čvršća, agresivnija. Kramarić i Benko visoko su izlazili na Hajdukovu zadnju liniju, pratio ih je vezni red.

Splićani su imali velikih problema u organizaciji igre, izostanak veznjaka poput Sušića i Pašalića ipak se pokazao velikim hendikepom.

Gosti su slavili već u 7. minuti. Milović je bespotrebno napravio prekršaj na rubu kaznenog prostora. Loptu je uzeo, tko bi drugi, Leon Benko i uz pomoć Jozinovića od kojeg se lopta odbila pogodio za 1:0.

Riječani nisu posustajali od svog stila, Hajduk je jedva iznosio loptu. Ono što su bijeli radili većini protivnika tijekom sezone u Poljudu je njima radila Rijeka. Hajduk je djelovao poput razbijene vojske, ništa nije Tudorova momčad odigrala. Totalno su Splićani bili ispuhani, nije bez razloga Tudor prije utakmice govorio da jedva čeka kraj polusezone. A sva nemoć vidjela se u 42. minuti kada je Kramarić povisio na 2:0. Bradarić je dao slabu loptu za Kouassija koju je klizećim startom uzeo Knežević i Rijeka se našla u kontri četiri na četiri. Kramarić je u laganom ritmu prošetao po rubu kaznenog prostora i rezantnim udarcem svladao Kalinića.

Hajduk je u nastavak ušao poletniji, čak je i stovrio neke prigode, ali to je bila više stihija nego plod neke igre. Rijeka je rutinirano čuvala vodstvo od 2:0, prijetila iz kontri. Kad bi Benko ili Kramarić primili loptu u Hajdukovim redovima označio bi se alarm opće opasnosti.  

Osvetila se gostima sigurnost, kao da nisu mogli vjerovati da će se Hajduk izvući iz dna na kojem je bio. A to je ono  najgore. U 76. minuti pojavio se tračak nade za Hajduk. Maleš je nepotrebno srušio Bencuna u kaznenom prostoru, a Bradarić je bio siguran realizator najstrože kazne. Minutu kasnije Bertoša je srušio Malokua, Tudor je uletio u teren od nevjerice, ali sudac Fran Jović nije imao srca u dvije minute dosuditi dva jedanaesterca. Ali ga je dosudio u sudačkoj nadoknadi kada je Kouassi pogodio Maleša u ruku. Siguran realizator za 2:2 bio je Maloča.

>>Kek nije došao na konferenciju, Tudor: Trebala su biti tri penala

Tijek utakmice:

Hajduk - Rijeka 2:2

90' Gotova je utakmica, Hajduk i Rijeka odigrali su 2:2

90' GOOOL!!!! Maloča je realizirao kazneni udarac i izjednačio na 2:2

90' Novi jedanaesterac za Hajduk, opet ga je Maleš skrivio i dobio crveni karton

90' Igrat će se šest minuta sudačke nadoknade

85' Još jednom je Rijeka odigrala lijepu akciju, a udarac Brezovca otišao je pokraj gola

81' Odlično je sada pucao Kouassi iz okreta, ali Vargić još ljepše brani

76' GOOOL!!! Bradarić je mirno realizirao kazneni udarac, Hajduk je smanjio na 2:1

75' Maleš je srušio Bencuna u kaznenom prostoru, sudac je pokazao na bijelu točku!

70' Velika prilika za Rijeku! Obrana Hajduka izbila je loptu ispred Kramarića, ali ona je došla do Mujanovića koji je s 20-ak metara promašio prazan gol

61' Sharbini je odlično uposlio Mujanovića na desnoj strani, ali njegov udarac brani Kalinić

56' Dobra prilika za Hajduk, Iluridze je nabacio, a Bukva glavom tukao preko gola

46' Počelo je drugo poluvrijeme i odmah je Bencun dobro pucao, ali iznad gola

45' Gotovo je prvo poluvrijeme, Rijeka vodi 2:0! Strijelci su bili Benko i Kramarić

42' GOOOL!!! Kramarić je primio loptu na centru, vukao ju i onda opalio s 25 metara i prekrasno zabio za vodstvo Rijeke od 2:0

30' Pokušao je Anđelković s ruba kaznenog prostora, ali njegov udarac bio je očajan

20' Hajduk je nakon primljenog gola pritisnuo Rijeku, ali nema izglednih prilika

7' GOOOL!!! Rijeka vodi, strijelac je Benko koji je pucao iz slobodnog udarca. Doduše, lopta je nekoga dirala u živom zidu...

2' Kakva prilika za Hajduk! Bencun se našao sam ispred Vargića, ali je pucao pokraj gola

1' Počela je utakmica na Poljudu, skupilo se oko 8 tisuća navijača

0' Rijeka: Vargić – Tomečak, Datković, Knežević, Bertoša – Kvržić, Maleš, Močinić, An. Sharbini – Benko, Kramarić

0' Hajduk: Kalinić – Mikanović, Maloča, Milović, Jozinović – Vršajević, Anđelković, Bradarić, Bukva – Kouassi, Bencun

Ključne riječi

Komentara 30

GO
Goldstadt
21:14 15.12.2013.

je li im suci sada vračaju ono što su preplatili za pošteno suđenje!! sramote i jopet će im mamić biti kriv!

NO
Nordik
21:00 15.12.2013.

Evo kreće Tudor na suce, sude samo penale...

Avatar vaha
vaha
21:39 15.12.2013.

cijelu sezonu se deru na suce, a suci su im najbolji igraci - protiv dinama im poklone bod, veceras opet bod, zahvaljujuci sucima su i prosli u kupu (dok ih dinamo nije unakazil u zagrebu)…centar nogometne mocvare je u splitu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije