Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk o derbiju

Dinamo i Mamić su krivci! Tražimo ostavku Šukera i IO-a HNS-a!

Marin Brbić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
23.11.2014.
u 18:16

- Stručni stožer nije znao da se utakmica neće igrati, kao niti igrači koji nisu imali pojma o ničemu. Apsolutno je netočno da su neki igrači dobili poruke navijača da ne smiju izaći na teren

Nogometaši Hajduka jučer su odbili igrati derbi protiv Dinama u znak podrške Torcidi koja nije ušla na stadion. Tražili su odgodu, nisu je dobili i odlučili su ne istrčati na travnjak. Nisu željeli odmah davati službene izjave već su najavili priopćenje, ali su ipak odlučili održati konferenciju za novinare. Na nju je došao predsjednik Marin Brbić, a osim njega na Poljudu su bili i predsjednica Nadzornog odbora Hajduka Branka Ramljak, član Nadzornog odbora Nikola Koceić Bilan i predsjednik Skupštine Visko Radovani.

- Isključivi krivac za ovo jučer je Dinamo i želja njegovih čelnika da svi klubovi u HNL-u igraju u ''maksimirskim uvjetima'' – bez gledatelja, prve su riječi predsjednika Hajduka Marina Brbića.

Mi smo ponosni na sve što se jučer događalo u Zagrebu. Mi osuđujemo svaku vrstu huliganizma, od Milana, Dugopolja... Ali smo izuzetno ponosni na sve što se događalo u Zagrebu, niti jedan jedini incident. Isto tako ni u Splitu po povratku nije zabilježen niti jedan incident.

- Ovo nije sukob Dinama i Hajduka, sjevera i juga... Ovo je sukob koncepcija. S jedne strane narodni klub, kako oni kažu ulica, i privatnog kluba koji vode neke gazde.

Pročitao je mail kojeg je Hajduk odbio od Građanske inicijative Zajedno za Dinamo.

- Poštovani, želim vam čestitati na potezu, pokazali ste kako svaki klub. Možda smo rivali, ali smo ujedinjeni u borbi protiv onih koji krše zakone - kazao je Brbić pa otkrio razloge neigranja.

- Stručni stožer nije znao da se utakmica neće igrati, kao niti igrači koji nisu imali pojma o ničemu. Apsolutno je netočno da su neki igrači dobili poruke navijača da ne smiju izaći na teren jer im se pet sati prije utakmice mobiteli oduzimaju. Istina je da smo svim srcem željeli da se utakmica igra, ali kad smo vidjeli da nema nikog od naših navijača, pokušali smo dogovoriti odgodu od jednog sata, no nismo naišli na razumijevanje. I tako smo u 15 sati, nakon konzultacija s Nadzornim odborom, tri su bila sa mnom na stadionu, s ostalima sam pričao na telefon, donijeli odluku da nećemo izaći na teren.

- Znamo za 39 navijača koji ne smiju na stadion i s tim nemamo problema. Oni ne smiju na stadion, ali što je s ostalima koji su se pojavili na nekom spisku koji nitko nije vidio? Nitko nema pravo određivati tko smije ili ne smije na stadion, osim legalnih organa Republike Hrvatske. Sve ovo posljedica je drugih događanja, koje svi dobro znamo. Hajduk, Dinamo i Rijeka su recidivisti, Dinamo nekoliko puta po 5-10.000 kuna, ukupno četiri puta. Na utakmici Rijeka - Dinamo su kažnjeni po 5.000 kuna za derbi na Kantridi iako se dugo širio smrad spaljenih stolica. A mi smo za manje prekršaje dobili utakmice neigranja - rekao je Brbić.

Ima li Hajduk plan B, recimo istupanje iz lige? 

- Hajduk neće istupiti iz lige, u našem imenu stoji Hrvatski nogometni klub i igrat ćemo Hrvatsku ligu. Dosta klubova nam daje za pravo, ali nije lako izaći u javnost jer se svi plaše posljedica - jasno će Brbić.

Poljud je otvoren za sve razgovore, za sve varijante.

- Spremni smo igrati utakmicu s Dinamom, kad bi bilo razuma s druge strane to bi bilo razumno rješenje. Želimo sjesti za stol sa svakim i razgovarati - kazao je Brbić.

- Tražimo promjene u hrvatskom nogometu! Gdje je Šuker zadnjih tjedan dana? Nitko nema respekta prema Hajduku, rekla je Ramljak i dodala:

- Kažu da Hajduk vodi ulica, zbog takvih razmišljanja sam uvrijeđena i ponižena. Mi smo izabrani legalnim putem, Gradsko vijeće prihvatilo je naš izbor, svatko od nas ima svoju poziciju u poslovima koje obavlja. Obraćam se Davoru Šukeru, gdje je posljednjih tjedan dana, gdje se nalazi, izdano je jedno priopćenje, zar predsjednik HNS-a nema obavezu javiti se, oglasiti se i reći ljudima što se događa. Čini mi se da im je sve ovo dobro došlo... Zar ne čuju i ne vide, HNS je odgovoran za sve što se događa u nogometnoj utakmici, ligama. Doveli su nas do toga da nema gledatelja, kakva je to igra bez gledatelja, kakav je nogomet bez navijača. U velikim svjetskim ligama se čekaju navijači, zar pored zdravih očiju ne vidite. Puno je problema u državi, ispričavamo se ako smo one druge teme stavili sa strane, mi koji smo u klubu borimo se ne za interese našeg kluba već i za boljitak hrvatskog nogometa. Tražimo ostavke predsjednika HNS-a i cijelog Izvršnog odbora. Da, Hajduk je ime, ali nitko nema respekta, nas nema tamo gdje se odlučuje. Ne bježimo, ima krivice s naše strane, ali ta vrhuška dugi je niz godina krojila sve što se događa. Tražimo promjene, nismo sami u tome, puno riječi podrške smo dobili. Zar ovo nije bilo vrijeme da se sazove Skupština HNS-a, mi s ovog mjesta tražimo promjene. Tražimo ravnopravnost u hrvatskom nogometu.

Na njihove riječi nadovezao se Koceić-Bilan.

- Svako malo iz maksimirske tvornice izlaze laži s različitim uvredama i klevetama. Međutim, jedna laž se stalno ponavlja, a to je da ulica vodi ovaj klub. Ako ulica vodi klub, onda možemo reći da ulica vodi svaku demokratsku izabranu vladu. Te uvrede i laži dolaze od čovjeka koji je direktno s ulice, bez naobrazbe, zavladao hrvatskim nogometom. Svi problemi u hrvatskom nogometu se znaju, a ishodište je Zdravko Mamić. A predsjednik HNS-a Davor Šuker instaliran je od Mamića, on je marioneta na koncu u rukama stvarnog gazde hrvatskog nogometa. Žalosno je što se Hajduk jedini bori protiv takvih. Ne znam gdje će nas sve ovo odvesti, ali gdje god nas odvede siguran sam da ćemo se dignuti. Mamiću je u posljednjih deset godina dozvoljeno da polarizira sjever i jug, zahvaljujući njemu uništen je kult hrvatske reprezentacije - zaključio je Koceić-Bilan.

>>Što mislite o potezu Hajduka, podržavate li ga ili osuđujete?

>>Svetina: Tužit ćemo Hajduk, klub koji stvara kaos u našem nogometu

Komentara 305

Avatar future Gohan
future Gohan
23:19 23.11.2014.

Sretno. Što prije ga se riješimo to bolje, ali isto tako pametno, jer prije je alternativa bio Štimac, također polumafijaš i šarlatan. Sretno i pametno.

Avatar x-y
x-y
19:17 23.11.2014.

svi vi biseri pametni sto podrzavate HNS, jesmo li mi navijaci krivi sto imamo neposten, koruptiran i malverzacijski HNS, ili vi nevidite ili nemate nimalo morala pa ste kao jedan od njih...Treba tome vec stati na kraj i ukloniti svuu fukaru i olos i dovesti postene ljude na celu sa Zvonom Bobanom....

VU
vulcano14
21:20 23.11.2014.

ma nije problem uhapsiti predsjednika HNS-a...samo blizu njega kao slučajno ostavite zlatnike i on će to pokupiti i eto aktivira se uvjetna koju je dobio u Njemačkoj u zamjenu za zatvorsku kaznu...ma nebi on odolio kao i onda kad je kupio kopije satova za igrače repke....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije