Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dajte napadača!

Hajduk kupuje golgetera Gorice Etiena Velikonju

Etien Velikonja
Reuters
02.10.2009.
u 08:22

Čelnici bijelih na prvi krug pregovora idu nakon subotnje utakmice u Rijeci.

Hajduk je bacio oko na Etiena Velikonju, najboljeg mladog napadača Slovenije. Dvadesetogodišnji nogometaš HIT Gorice, rođen 1988. godine, na meti je bijelih i prvi krug pregovora s njim i njegovim klubom bit će obavljen već ovaj vikend.

Razgovori u Gorici

Predsjednik uprave Hajduka Joško Svaguša i šef struke Ivica Šurjak odmah nakon subotnjeg dvoboja protiv Istre, koji se igra u Rijeci, nastavit će put prema Gorici. Njihova je želja da Velikonju dovedu već ove zime, i premda s Goricom ima ugovor do kraja 2011. godine, Splićani su spremni platiti odštetu za njega.

Već puno puta su u Poljudu govorili o tome kako im hitno treba kvalitetan napadač, a trener Edoardo Reja trenutačno povjerenja ima jedino u Ahmada Sharbinija. Uostalom, u posljednjem dvoboju u Vinkovcima Reja je na tribine poslao Vukušića i Rodića, jedino je Čop bio na klupi. Kao napadače Reja koristi Senijada Ibričića i Anasa Sharbinija, koji su klasični vezni igrači, prečesto se vraćaju natrag, pa zbog toga pati Hajdukova napadačka igra.

Impresivne brojke

A Velikonju zanimaju samo golovi, njegove su brojke impresivne. Ove sezone je u deset prvenstvenih utakmica postigao pet golova, prošle sezone je u 32 utakmice postigao 17 pogodaka, a u dresu mlade reprezentacije u 14 nastupa bio je strijelac osam puta.

Njegova vrijednost viša je od milijun eura, ali lako će se Hajduk i Gorica dogovoriti o tome. Znaju i Slovenci da bi mladi reprezentativac u Poljudu postigao puno višu cijenu nego što je može postići igranjem u ligi naših susjeda.

- Previše prigoda promašujemo i to se mora promijeniti. Svjestan sam da Ibričić i Anas Sharbini nisu napadači - kazao je Reja.

Opet trener bijelih muku muči kako složiti sastav. Za gostovanje u Rijeci, dvoboj protiv Istre, Reja ne može računati na Skoku, Rubila i Andrića, trojac koji bi trebao igrati u srcu vezne linije. Uz to, nema ni Ahmada Sharbinija. Nikako da se Hajduk kompletira, previše je ozljeda ove sezone.

Ključne riječi

Komentara 3

ZE
zekinho
09:05 02.10.2009.

pa ne mogu biti prvi ni sa 6 hrvatskih napadača,a kamoli da će im janez donijet prevagu.... nek traze mamića da im posudi jednog svog... :-)

DA
Dalmino
12:01 02.10.2009.

Mamić je kupija sudce. I u tome je prevaga

ZE
zekinho
14:27 02.10.2009.

sa sucima i bez njih vi izgubite od intera,zadra i takvih...tu je mamić opet kriv,ha? fakat ste jadni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije