Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strava na poljudu

Hajduk – klub koji je postao stroj za uništavanje igrača

Hajduk Trening
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/5
12.01.2010.
u 22:01

Poljud u igrače uložio više od deset milijuna eura, a od pridošlih ljetos samo Anas Sharbini u prvoj postavi. U godinu i pol dovedeno ih je čak 19.

Ibričić, Marijan Buljat, Jertec, Strinić, Subašić, Skoko i Aračić stigli su u ljeto 2008. godine,. U zimu 2009. godine kupljeni su Šerić, Vejić, Tomasov i Brkljača, da bi prije šest mjeseci u Poljud stigli Brazilci Paraiba i Thiuaginho te Cernat, Smoje, Rodić, Ljubičić, Sačer, a na kraju i braća Anas i Ahmad Sharbini. Hajduk je u samo godinu i pol dana u igrače uložio više od 10 milijuna eura.

Mučni pregovori

A od tih 19 igrača danas ih je u Poljudu 11 – Ibričić, Strinić, Subašić, Šerić, Vejić, Skoko, Tomasov, Ljubičić, Cernat i braća Sharbini. S time da je Ibričić miljenik navijača, čak mu je povišen i ugovor, a Strinić i Subašić napravili su iskorak i ušli u reprezentativni kadar i to bi bilo sve. Vejića, Šerića, Cernata i braću Sharbini čekaju mučni razgovori s upravom koja im želi smanjiti plaće, na Skoku se više ne računa i u Poljudu jedva čekaju da mu istekne ugovor, Ljubičić je ozlijeđen, Brazilci i Brkljača su otišli, a M. Buljat, Jertec, Aračić, Rodić, Sačer i Smoje su na listi nepoželjnih i samo je pitanje kako će se razići s Hajdukom.

Kadrovska i stručna politika splitskog kluba pokazala se katastrofalnom, Hajduk igrače kupuje zbrda-zdola, bez imalo reda. Pomažu tome i kadrovske promjene, kako na klupi (Hajduk trenere mijenja poput čarapa), tako i u rukovodstvu. Jučer su tu bili Peroš, Fiorentini i Buljan, danas vladaju Svaguša i Šurjak. Hajduk je postao stroj za uništavanje igrača. Dovoljno je baciti pogled na ljetne dolaske. Dovedeni su Brazilci, Cernat, Smoje, Sačer, Ljubičić, Rodić i braća Sharbini. Paraiba je ostao zapamćen po epizodnim ulogama, Thiuaginho i Sačer nisu ni zaigrali u prvenstvu, Smoje je dobio mrvice, Rodić još i manje, Ljubičić također, Cernat nije standardan, a braća Sharbini nisu ništa pokazala.

Anasova jesen

– Doveli smo dva najbolja igrača lige – kazao je predsjednik Svaguša nakon što je u Anasa i Ahmada uloženo nešto manje od tri milijuna eura.

Anasova jesen ostala je zapamćena po pijanstvu u reprezentaciji, a Ahmad je igrao tako da je Hajduk zacrtao dovođenje napadača.

I sad se netko čudi zbog čega su bijeli u sredini prvoligaške ljestvice.

Komentara 2

OB
-obrisani-
23:49 12.01.2010.

HNK Hajduk je sjajan i vrlo vjerovatno pobjednik Lige Prvaka za sezonu 2010/2011...

CU
cupus
02:21 13.01.2010.

albanija/Janez.......opet si jeo zabe ha...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije