Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
haj - beš 1:2

Hajduk izgubio od Bešiktaša 1:2, Bilić: Kouassi je kao A. Lennon

Hajduk Bešiktaš (1)
Foto: Pixsell
1/14
10.10.2013.
u 20:56

Turska momčad neće zaigrati u punom sastavu jer su osmorica igrača u reprezentacijama

Nisu sigurno nogometaši Bešiktaša milujući palac Grgura Ninskog poželjeli pobjedu nad Hajdukom. Ali, s došli su  do nje, u Poljudu je u prijateljskom dvoboju Bešiktaš svladao Hajduk s 2:1 (2:1). U šetnji Splitom, koju je izbjegao Slaven Bilić, radije je vrijeme iskoristio za druženje s djecom, igrači Bešiktaša su bili iznimno oduševljeni.

- Nisam mogao vjerovati da postoji ovako lijep grad. Dikolecijanova palača je prekrasna - govorio je Portugalac Manuel Fernandes.

Šefica parade šetnje Splitom bila je Hajdukova tajnica Jelena Mikačić. Posao je odradila vrhunski, Jelena je pravo osvježenje među poljudskim kadrovima. A priču o Grgurovom palcu, koji ispunjava sve želje, svojim igračima "prodao" je Bilićev pomoćnik Nikola Jurčević.

- Rekao sam im da držeći palac Grgura Ninskog požele da Bešiktaš postane prvak Turske - kazao je Jurčević.

Svidjela im se i smjena Dioklecijanove straže na Peristilu, neki od igrača nakratko su posudili šljem i koplje i pozirali sa stražarima. Sve u svemu, bio je to ugodan izlet za Bešiktaš.

Slaven Bilić na Poljudu je dočekan pljeskom, ali na terenu nije imao popusta. Emocije su jedno, posao drugo. Svoj dio ceremonije imala je i svjetska prvakinja u jedrenju Tina Mihelić, koja je s trenerom Tončijem Antunović, primilga poklone od predsjednice Nadzornog odbora Hajduka Branke Ramljak. Tina je u Hajdukovom dresu s brojem jedan izvela i početni udarac.

Bešiktaš je poveo pogotkom Uysala u 13. minuti, na 2:0 povisio je Brazilac Dentinho u 26. minuti. Bez obzira što je gostima nedostajalo deset igrača vidjelo se koliko su fizički nadmoćniji. Ali, Hajduk ih je ipak par puta uspio zavezati u čvor, Gruzijca Iluridzea Igor Tudor gurnuo je u špic, iza njega je bio Andrijašević. Nije to loše izgledalo u prijateljskoj utakmici. Hajduk je uspio smanjiti u finišu prvog dijela, Kouassi je iskoristio grešku zadnje linije Bešiktaša i u 44. minuti pogodio za 2:1. Neće po dobrome ovaj prijateljski dvoboj pamtiti Goran Jozinović i Giorgi Iluridze. Već u 10. minuti, nakon sudara s Eneramom nastradalo je koljeno Jozinovića, pa je morao van igre. A u posljednjoj minuti prvog dijela Toraman je nehotice nogom u lice udario Iluridzea.

Nastavak je ponudio opušteniji nogomet, dvije odlične prigode za bijele uprskao je Iluridze. Još jednom je Gruzijac pokazao klasu, ali vidljivo je da nije realizator. Imao je i Bešiktaš svojih prigoda, Dentinho je bio opasan, no vratar Dante Stipica odlično je reagirao. A slalom Maglice u 78. minute, kada je predriblao pola momčadi Bešiktaša bio je najljepši potez utakmice. Njegov udarac jedva je obranio Gonek. Dvoboj valja zapamtiti i po premijeri novih bijelih klinaca, po deset minuta dobili su kadeti Andrija Balić (16 godina) i Arlind Basha (17 godina). U finišu su klinci stisli, prijetili su i Balić i Basha, malo je nedostajalo da bijeli poravnaju.

- Sve zajedno bila je ovo dobra priča. Za Hajduk sam znao da je mlad, da ima entuzijazma, pozdravljam Igorov rad. Po imenima igrače Hajduka baš i ne znam. Svidio mi se Kouassi, svaki put kad primi loptu je opasan, konkretan, ide naprijed. Rekao sam svom beku da izgleda kao Aron Lennon. Svidjela mi se i mladost Hajduka, drski su, bezobrazni - rekao je Bilić.

Mogao je Hajduk i do poravananja, imao je Iluridze neke prigode. U posljednjih deset minuta Tudor je premijerno u momčadi postavio klince, 16-godišnjeg Andriju Balića i godinu dana starijeg Arlinda Bashu.

- Oni su, zajedno s Bašićem, Hajdukova budućnost, veseli me ta mladost - komentirao je Tudor.

Bilića je posebno razveselio kolega iz BiH, koji ga je, usred priče o dvoboju Hajduka i Bešiktaša, pitao kako komentira reprezentaciju Safeta Sušića.

- Pozdravljam Bosnu i Hercegovinu, odlična je to reprezentacija, ali ovo nije vrijeme za razgovor o njoj - nasmijao se Bilić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije