Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOKOMOTIVA-HAJDUK 0:2

Hajduk i bez velike igre lako do bodova u Maksimiru

Lokomotiva - Hajduk
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/5
22.02.2014.
u 19:56

Pred sam početak utakmice na Hajdukovu profilu na Twitteru objavljeno je sljedeće: - Ovo bi trebala biti posljednja utakmica Lokomotive u MAXtv Prvoj ligi...

Hajduk je u 23. kolu Prve HNL u Maksimiru pobijedio Lokomotivu 2:0. Dobro je Tomislav Ivković, trener Lokomotive, najavio derbi s Hajdukom rekavši kako je iz redova Hajduka Franko Andrijašević među najopasnijima, da uvijek protiv Lokomotive igra odlično. Ivković je to dobro deketirao, ali ne i njegovi stoperi, pa je Andrijašević, nakon dobre Bradarićeve lopte, matirao Zeleniku već u 19. minuti. Istina da su i stoperi Lokomotive, ali i njen vratar morali bolje reagirati.

Hajduk je bio bolji u prvom dijelu, a Ivković nezadovoljan mladim Dinom Špeharom kojem je dao priliku u špici, ali ga izvadio već nakon pola igre.

Hajduk je imao još nekolio prilika, do Lokomotiva nije baš uspijevala zaprijeti, slabo je koristila mogućnosti za kontranapade. A bilo ih je jer je Hajduk svojom dominacijom ostavljao mnogo prostora. U prvih 25 minuta Splićani su imali 69 posto loptu u svojim nogama.

Tek su nakon toga malo probudila Lokomotiva, ali ne i zapijetila Stipici.

U nastavku je pobjedu bijelima potvrdio Antom Maglica, dugo je po lijevoj strani vukao loptu, domaći igrači su ga gledali, a kada je došao na 17 metara gađao je i pogodio suprotni kuta za 2:0.

Ivković tako i dalje ne zna za pobjedu nad Igorom Tudorom, ovo je šesta utakmica u kojoj ga nije uspio pobijediti. A Hajduk je tako u ovoj sezoni upisao i treću pobjedu nad Lokomotivom, u prošle dvije utakmice bilo je po 3:1. U Maksimiru su im u kolovozu presudili isto Andrijašević, tada je zabio dva gola, te Maglica. Od tri odigrane utakmice ova dva suparnika, najneizvjeniji je bio onaj Poljudski kad je Hajduk pobijedio s 3:1. U Maksimiru nije bilo neizvjesno zbog vrlo slabe igre Lokomotive koja nije izgradila pravu priliku kao da joj je jaka kiša smetala nogo više negoli Hajduku, kao da je na toj kiši 'zahrđala'. Ili ju je sputalo što je igrala pred gostujućim navijačima, jer samo su oni bili na zapadnoj tribini.

- Bili smo apsolutno bolji, i igračima sam rekao da smo 90 minuta pokazali karakteristike ozbiljne momčadi, imali smo glavu i rep, znali što treba raditi u fazi napada a što u fazi obrane - rekao je Tudor.

- I prije sam govorio da Hajduk ima taktički i organizacijski jaku momčad. Bili su bolji u posjedu, mirnoći. a mi bez svaja dva standardna zadnja vezna nismo imali izlazak prema naprijed. Napravili smo i malio prekršaja jer nismo bili ni agresivni, a jeftino smo primili golove, to te ubije. Zelenika nije kriv za poraz, ali golman njegovih kvaliteta morao nešto i napraviti na utakmici.

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Ovo je posljednja utakmice Lokomotive u Prvoj HNL

Pred sam početak utakmice na Hajdukovu profilu na Twitteru objavljeno je sljedeće:

- Ovo bi trebala biti posljednja utakmica Lokomotive u MAXtv Prvoj ligi...

>> Prijatelji su me zvali i rekli da nemamo šanse s Hajdukom. Ne pričam više s njima
>> Tudor: Lokomotiva može pobijediti svakoga... Dobro, ne baš svakoga
>> Istra iz Koprivnice nosi tri boda

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar mlijeko
mlijeko
19:10 22.02.2014.

Koja utakmica. Lakši trening ili prijateljska utakmica. Lokomotiva napravila 7 prekršaja cjelu utakmicu ( 3 + 4 ). Šteta će biti za Hajduk kada Lokomotivu izbace u drugu ligu jer neće unaprijed imati 12 lakih ( upisanih ) bodova ....

Avatar mohito
mohito
11:48 23.02.2014.

sad ce komesar jovica donijeti dekret po kojem se hajduku dodjeljuje 70 bodova i proglasava ga se desetogodisnjim prvakom hnl-a … bas ko u dobra stara titova vremena...

Avatar Svećenik
Svećenik
19:43 22.02.2014.

nije mi jasno kako to ide. Sada je hajduk pobjedio i osvojio tri boda. za par dana lokomotiva seli iz lige. Hoće li sve utakmice biti poništene, kao da nisu odigrane, bodovi poništeni ili će se Lokomotivini osvojeni bodovi pripisati Centrali, GNK-u?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije