Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk - Zenit 2:3

Hajduk gotovo do preokreta, Križanac: Bijeli su me razočarali

Hajduk Zenit (1)
Foto: Pixsell
1/10
04.11.2010.
u 22:56

Jurica Buljat skrivio je dva jedanaesterca u samo pet minuta, Bilić i Asanović nijemo su gledali “remek-djelo” svog reprezentativca.

Izbornik Slaven Bilić, koji se nakon utakmice srdačno pozdravljao s Ivicom Križancem, izrekao je najveću istinu:

- Zenit je bolji od Hajduka u svim elementima igre. Brži su, tehnički superiorniji, protiv njih se može igrati samo velikim srcem i trkom, ali i fizički su spremni, pa ni borbenost ne pomaže - rekao je Bilić.

Krajnjih 3:2 (1:0) za Zenit čista je kozmetika, Hajduk je bio inferioran, ponižen i razbijen u svim detaljima. A postava koju je odabrao Luciano Spalletti bila je kao poklon bon. Jedina mana je što su momci koje je poslao na travnjak bili uigrani, jer na treningu zajedno spariraju prvoj momčadi. Talijan je odigrao bez devet prvotimaca, no i pričuve Zenita su za nekoliko kopalja bolje od Hajdukovih zvijezda. Šta je bijelima radio Alessandro Rosina, to je bila nogometna bajka. A čovjek nije ni standardna pričuva u Zenitu. Uostalom, sva tri strijelca, Ionov, Huszti i Rosina, prije poljudske utakmice postigli su tek jedan pogodak ove sezone.

- Od početka smo se postavili kao gazde na terenu što je rezultiralo našim sigurnim vodstvom. Prvo poluvrijeme zaista smo djelovali odlično, imali loptu u posjedu - rekao je Spalletti i obećao da će Zenit, bez obzira na osigurano prvo mjesto, igrati ozbiljno do kraja.

Neke dobre vile čuvaju Hajduk, bijeli nakon četiri kola i tri poraza još uvijek imaju prigodu za europsko proljeće. U nekoj ludoj, ne i nerealnoj kombinaciji, s pobjedom protiv AEK-a i bodom protiv Anderlechta, Splićani mogu dalje. Ali, to neće ići s ovakvom igrom, Hajduk je nemoćan, urušen i ublaženi poraz čista je kozmetika. Možda bi za Splićane bilo bolje da je ostalo 0:3, jer sada će opet sami sebe varati i govoriti "mogli smo, malo je nedostajalo".

- Hajduk me razočarao, lagano smo dobili. Možda jednog dana zaigram za Hajduk, ali to ne ovisi o meni, nego o upravi Hajduka - kazao je Križanac koji je dobio ovacije na otvorenoj sceni kada je zbog ozljede leđa izlazio iz igre.

Goran Vučević, koji je gubio živce na klupi, jer u prvom poluvremenu, kako je sam priznao, igrači nisu ispoštivali dogovoreno, bio je iskren.

- Velika je razlika u kvaliteti, Zenit ima lepezu igrača za Ligu prvaka. Jedino nas rezulat ohrabruje, nismo se osramotili. Dogovor je bio da stanemo pet metara ispod centra, da nas publika ne povuče, ali zbog nepoštivanja dogovrenog dva igrača u sredini su patila - rekao je Vučević.

Jednostavan je i odgovor zašto je Hajduk djelovao tako nemoćno u prvom dijelu.

- Sagledali smo igru Zenita, mi smo lošiji i primorani smo igrati defenzivniju varijantu. To nas je učinilo nemoćnima prema naprijed, tražio sam da brze izlaske, ali nismo dobro stali na terenu - objasnio je Vučević.

Neće ga biti na klupi za dvoboje s AEK-om i Anderlechtom.

- Hajduk ima šansu i nadu za prolaz, ali treba biti realan. Sam ulazak u Europsku ligu je velika stvar. A ja ostajem pri svome, to smo odavno riješili - zaključio je Vučević koji je, kada je sjedao na klupu, najavio da će biti trener za tri utakmice.

Ključne riječi

Komentara 28

HO
hotfishlake
22:20 04.11.2010.

pogledo sam prvih 15 minuta i odlucio da se necu bez veze nervirati, rusi su bolji za dvije klase!

OB
-obrisani-
23:08 04.11.2010.

šteta, ali nisu se osramotili ipak je Zenit puno jača ekipa, sretno za dalje bili.

LA
lacković
22:18 04.11.2010.

dišpet nije dovoljan. potreban je pokoji legionar, naročito u obrani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije