Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRELJAŠTVO

Gustin, Perec i Pejčić bez finala u Riju, Cernogoraz četvrti

16.04.2016.
u 19:10

Pejčić je na ovom Svjetskom kupu daleko važniji nastup u malokalibarskoj pušci, u kojoj će predstavljati Hrvatsku na OI u Rio de Janeiru. a ta natjecanja započinju u četvrtak.

Hrvatske streljašice Snježana Pejčić, Valentina Gustin i Tanja Perec, koje će predstavljati našu zemlju na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, na olimpijskoj su streljani ostale bez finala u disciplini zračna puška, na natjecanju za Svjetski kup održanom u subotu.

Zagrepčanka Valentina Gustin je s 413,7 krugova bila najbolja od tri hrvatske reprezentativke, a s tim je rezultatom osvojila 34. mjesto u kvalifikacijama. Za mjesto među osam najboljih koje su izborile nastup u finalu, trebao je rezultat od 417,5 krugova, što ga je postigla osmoplasirana Kineskinja Siling Yi.

Varaždinka Tanja Perec je osvojila 39. mjesto s 413 krugova, a Snježana Pejčič, brončana u ovoj disciplini s OI 2008. u Pekingu, bila je s 409,6 krugova 56. u kvalifikacijama. No, za Pejčić je na ovom Svjetskom kupu daleko važniji nastup u malokalibarskoj pušci, u kojoj će predstavljati Hrvatsku na OI u Rio de Janeiru. a ta natjecanja započinju u četvrtak.  

Cernogoraz četvrti, J. Glasnović 17.

Drugog dana kvalifikacija na natjecanju Svjetskog kupa trapaša u Rio de Janeiru, olimpijski pobjednik Giovanni Cernogoraz sa 72 pogotka zauzima četvrto mjesto, a Josip Glasnović je sa 70 pogođenih meta na 17. mjestu.

Obojica hrvatskih olimpijaca su drugog dana imali lošije rezultate nego prvog, kada su sa po jednim promašajem u dvije serije bili na trećem i četvrtom mjestu. U subotu je Cernogoraz u trećoj seriji imao dva promašaja, a Glasnović čak četiri, što ga je udaljilo od borbe za mjesto među finalistima koji će se u nedjelju boriti za odličja.

Strijelci prethodno moraju otpucati još dvije kvalifikacijske serije u jutarnjem programu, dok je finale na rasporedu u 20 sati po hrvatskom vremenu. Nakon tri kvalifikacijske serije u vodstvu je Španjolac Alberto Fernandez sa 74 pogotka, dok drugoplasirani Britanac Edward Ling i trećeplasirani Indijac Manavjit Sandhu imaju 72 pogođene mete, baš kao i Cernogoraz.

>> Cernogoraz i Glasnović na diobi trećeg mjesta nakon prvog dana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije