Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napušta Bayern

Guardiola u Maksimiru došao do 'stotke' pa rekao: Dosta!

Pep Guardiola
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
21.12.2015.
u 09:00

Španjolac odbio potpisati novi ugovor, a na klupu Bavaraca dolazi Carlo Ancelotti

Zagrepčanin koji je prije nekoliko godina sudjelovao u anketi Hrvatske lutrije, na pitanje "Što bi učinio da osvoji jack-pot na lotu i preko noći postane milijunaš", ovako je duhovito odgovorio:

– Došao bih drugi dan na posao, a kad bi mi šef rekao da moram nešto brzo učiniti, ja bih mu odgovorio: "Neću!" Sve bih dao da vidim šefovo lice u tom trenutku...

Sličan scenarij odvijao se ovog vikenda u Münchenu. Na stolu u Bayernu stajao je novi milijunski ugovor za trenera, a kad su gurnuli kemijsku u ruke Pepu Guardioli, očekujući da će parafrazirati, on je smireno odgovorio šefovima:

– Neću!

Odbio ih je najbolji. I ostavio u čudu. Ima pametnijeg posla.

Pellegrini plaća cijenu?

O. K., ostat će on na klupi Bavaraca do ljeta, a zatim ide u nove pobjede. No, s kime – to još nije poznato. Moguće je kako je Pep Guardiola baš u Maksimiru zaključio da je kraj. U Zagrebu je protiv Dinama prije desetak dana došao do jubilarne stote pobjede na klupi Bayerna, a danas je već na 103 pobjede u 135 utakmica. Još će osvojiti i titulu prvaka do kraja sezone, bit će mu to ukupno dvadeseti trenerski trofej. Njemu je dosta u Münchena. Uostalom, uvijek se može vratiti.

Otočki mediji uvjereni su, a to se ionako već godinama priča, da će preuzeti Manchester City te s tamošnje klupe izgurati Manuela Pellegrinija.

– Što on planira ne mogu znati jer nisam Pep Guardiola, ali ono što znam jest da najbolji treneri uvijek žele doći u Premiership, pa sam uvjeren da je to i njegov slučaj. On će doći raditi ovdje, no hoće li to biti ove godine u ovom klubu ili dogodine u nekom drugom, to ne znam. Ali, Pep na Otok dolazi kad-tad – kazao je Pellegrini.

U brojkama, ako se to dogodi, preuzet će 100 milijuna eura jeftiniju momčad. Bayernova, o kojoj do ljeta Pep brine, vrijedi 618 milijuna eura, a Cityjeva 515 milijuna eura. Plaća? Navodno građani nude 18 milijuna eura godišnje, što je 49 tisuća eura dnevno. Fino.

Usto njegovi prijatelji iz Barcelone Txiki Begiristain i Ferran Soriano danas brinu u Manchester Cityju o transferima. Zadatak im je – stvoriti novu Barcelonu, a koga bi drugog doveli za taj "projekt"?

Tek tri Talijana u Bundesligi

Rummenigge je u Münchenu radio brzo, telefonirao po svijetu, a posao preuzeo Carlo Ancelotti, koji se nakon posla u Real Madridu odmarao.

– Sve sam druge odbio! Čim sam dobio ponudu Bayerna, odmah sam prihvatio – kazao je Ancelotti, čiji je miljenik bio naš Luka Modrić. Uostalom, kod njega je i najbolje igrao.

Ancelotti je osvojio "Decimu", desetu titulu u Ligi prvaka s Real Madridom, a samo godinu dana poslije dobio je otkaz. Govorilo se o dolasku u Chelsea, gdje bi zamijenio Josea Mourinha, čak i o odlasku u Manchester United, gdje bi naslijedio Louisa van Gaala, ali, eto, nije mnogo razmišljao.

U klubu su obnovili ugovore s Xabijem Alonsom (trenirao ga Ancelotti u Realu), ali i ključnim igračima Boatengom, Martinezom i Müllerom. Ancelotti će sada zaokružiti priču u Ligama petice, trenirati i u Njemačkoj. Inače, Nijemci nemaju previše povjerenja u talijanske trenere, u Bundesligi su dosad radili tek Giovann i Trapattoni, Nevio Scala i Roberto di Matteo. Ali, kad Španjolac više neće...

>> Bayern potvrdio: Hvala Guardioli, Bayern će voditi Ancelotti!

Komentara 2

Avatar dystopia
dystopia
12:24 21.12.2015.

..."očekujući da će parafrazirati" ! Kaj je s vama?

Avatar Made in Germany
Made in Germany
12:37 21.12.2015.

Guardiola je porijeklom Maure. Po razmisljanju i pameti, i naravno logici, to i nije uvijek za zdrav (Zapadnoeuropski) razum. A i stara Germanska poslovica kaze: sve i svakoga razumijeti, to je vraziji posao. Dakle, Pep u Bayernu, je nesto slicno poput Maurovlaha Halilhodzica u Dinamu. I njega u Zagrebu niko nije razumio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije