Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLANOVI S BAYERNOM

Guardiola: Igrat ćemo ili s napadačem ili s 'lažnom devetkom'

Bayern, Guardiola, trening (1)
Reuters/Pixsell
05.07.2013.
u 14:18

– Gomez ima budućnost u Bayernu, a Robben je za mene dar od igrača – tvrdi Španjolac

Novi trener Bayerna Pep Guardiola izjasnio se oko statusa dvojice igrača koji su već neko vrijeme na izlaznim vratima kluba. Iako se već mjesecima naveliko šuška o odlasku Marija Gomeza i Arjena Robbena, španjolski strateg toliko ih je komplimentirao da bi mogli razmisliti o ostanku.

 – Mario Gomez može imati budućnost u Bayernu. Radio sam s njim ove sezone i bio je vrlo profesionalan. Što se tiče Robbena, on je za mene dar jer je vrlo inteligentan igrač – nahvalio je Guardiola napadački dvojac.

Gomeza se već tjednima spominje u kontekstu Fiorentine koja za njega nudi 13 milijuna eura, dok Bayern inzistira na 17. Robben pak želi otići jer navodno nije igrač po mjeri Guardiole. A Španjolac, čini se, ako oni požele ostati, neće imati ništa protiv.

– Prvi tjedan u Münchenu prošao je jako dobro u smislu edukacije i upoznavanja s igračima. Svi smo mnogo naučili. Igrači su mi puno pomogli s njemačkim jezikom i dali mi veliku podršku. Imam puno planova s njima, a ovo sam razdoblje iskoristio da vidim na kojoj poziciji mi određeni igrači mogu igrati – objasnio je Guardiola.

Potvrdio je kako neće previše taktički mijenjati ono što je uspostavio njegov prethodnik Jupp Heynckes, ali neke Barcelonine karakteristike želi vidjeti i u Bayernu.

– Želim da moja momčad ima što veći posjed lopte. Moj je posao nastaviti ono što je Heynckes radio, a to je bilo odlično. Momčad danas ima vrlo inteligentan stil igre.  Imam nekoliko ideja koje bih mogao uvesti da budemo još bolji jer se navijačima želimo odužiti davanjem puno pogodaka.

Otkrio je Guardiola ono što će ponajviše zanimati napadače, među ostalim i Marija Mandžukića, kojih u Bayernu ima napretek.

– Imam dvije opcije u vidu – s napadačem i 'lažnom devetkom'. Obje mi se dopadaju.

>> Mandžukić započeo pripreme: Guardiola ga dočekao s osmjehom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije