Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA doigravanje

Gromovi preko Kobea i Lakersa do drugog finala Zapada u nizu

Durant
PIXSELL
22.05.2012.
u 08:22

U petoj utakmici polufinala Istoka Boston Celticsi su kod kuće pobijedili Philadelphiju 76erse 101:85

Ni 42 koša Kobea Bryanta nije pomoglo Los Angeles Lakersima da ostanu u utrci za finale Zapadne konferencije. U petoj utakmici polufinala izgubili su na gostovanju kod Oklahoma City Thundera 106:90 i izgubili seriju 4-1. Opet je briljirala velika trojka Gromova – Durant je ubacio 25 koševa uz 10 skokova i 4 asistencije, Russell Westbrook bio je još efikasniji sa 28 ubačaja, a James Harden dodao je 17, uz 8 skokova i 4 asistencije. Bryant je ovaj put imao pomoć Pau Gasola koji je uz 14 koševa imao i 16 skokova, ali Lakersi nisu imali dovoljno "municije" za mlade i potentne Gromove.

Do sredine treće četvrtine rezultat je bio u egalu, a onda je Oklahoma u sljedećih nekoliko minuta napravila seriju 23-7 i bio je to kraj za Lakerse. Gromovi su tako drugu godinu u nizu ušli u finale Zapada. No, ovaj put ih umjesto Dallas Mavericksa čekaju savršeni San Antonio Spursi, momčad koja je obje svoje serije doigravanja dosad riješila metlom.

– Ponovo smo došli do finala Zapada i sad je vrijeme za korak dalje – rekao je košarkaš Oklahome Kevin Durant.

Prva utakmica igra se u nedjelju u San Antoniju.

A blizu su finala, ali Istočne konferencije, i Boston Celticsi koji su kod kuće pobijedili Philadelphiju 76erse 101:85 i poveli 3-2 u seriji. Junak Bostona bio je Brandon Bass koji je ubacio 27 koševa (izjednačio rekord karijere), a njegovih 18 u trećoj četvrtini najviše je što je jedan igrač postigao u nekoj četvrtini u ovogodišnjem doigravanju. Kevin Garnett je dodao 20 koševa, a Rajon Rondo 13 koševa i 14 asistencija. Što se Ronda tiče, razigravač Celticsa igra nevjerojatno. U prvih pet utakmica serije s Philadelphijom svaki je put imao barem 13 asistencija. Dosad je to u povijesti doigravanja NBA lige, u prvih pet utakmica neke serije, uspjelo samo Magicu Johnsonu s Los Angeles Lakersima 1985. godine u finalu Zapada protiv Denvera.

Elton Brand je za Philadelphiju ubacio 19, a 76ersima nije pomoglo ni što ih je suvlasnik, poznati glumac Will Smith gledao iz prvog reda.

Šesta utakmica igra se u Philadelphiji u noći na četvrtak u 2 sata ujutro po srednjoeuropskom vremenu.

Dodajmo i da je Orlando Magic otpustio trenera Stana van Gundyja i generalnog menadžera Otisa Smitha.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije