Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA doigravanje

Gromovi iz Oklahome posramili Kobea Bryanta i Lakerse

Durant
PIXSELL
15.05.2012.
u 08:19

Philadelphia 76ersi uspjeli su izjednačiti u polufinalu Istočne konferencije pobijedivši Boston u gostima sa 82:81.

Gromovi iz Oklahome tri su tjedna čekali na osvetu zbog Hardena. I dočekali je. "Big time", kako bi rekli Amerikanci. U prvoj utakmici polufinala Zapadne konferencije Oklahoma City Thunder posramio je Los Angeles Lakerse u svojoj Chesapeake Energy Areni pobijedivši sa 119:90, pruživši tako zadovoljštinu Jamesu Hardenu, igraču kojega je košarkaš Lakersa Metta World Peace (znan i kao Ron Artest) nokautirao u njihovu zadnjem susretu.

Ovaj put nije bilo napetosti, ni među igračima, ali ni na terenu. Nakon uvodnog vodstva Lakersa 12:6, domaćini su napravili niz od 19:7, za vodstvo 25:19 i više se nisu okretali... Do poluvremena je bilo 59:44, a novim nizom od 15:2 na početku treće četvrtine utakmica je bila riješena. Na kraju ovih –29 za Lakerse čak dobro i izgleda, u jednom je trenutku bilo –35 i prijetila im je prava katastrofa.

No ni poraz sa 29 razlike nije ništa manja katastrofa, naime time su Bryant i društvo izjednačili 12. najgori poraz u doigravanju u povijesti kluba. Za to su kod Oklahome najzaslužniji Russell Westbrook sa 27 koševa i 9 asistencija te Kevin Durant sa 25 koševa, dok je kod Lakersa Kobe Bryant ubacio 20, baš kao i Andrew Bynum koji je tomu dodao i 14 skokova. Jedina loša vijest za Oklahomu u ovoj pobjedi bila je obnova ozljede kuka njihova centra Kendricka Perkinsa, no čini se da nije ozbiljnija. Dodajmo i da su gromovi imali samo četiri izgubljene lopte, rekord franšize.

U drugoj utakmici večeri Philadelphia 76ersi oporavili su se od poraza u prvoj utakmici polufinala Istoka, kad su prokockali vodstvo od 10 razlike u zadnjoj četvrtini, i ovaj put pobijedili Boston u gostima sa 82:81. Junaci 76ersa su Jrue Holliday sa 18 i Andre Iguodala sa 13 koševa, 7 asistencija i 6 skokova, dok je kod Bostona Kevin Garnett ubacio 15 koševa uz 12 skokova, a Ray Allen 17 koševa.

Philadelphia je prvi put u doigravanju uspjela pobijediti u Bostonu nakon 1982. godine, i to uz 19 izgubljenih lopti i razliku u skokovima 47:36.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije