Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Francuski junak

Griezmann će morati “rasplakati” mamu i djeda

Football Soccer - France v Republic of Ireland - EURO 2016 - Round of 16 - Stade de Lyon - Lyon, France - 26/6/16 France's Antoine Griezmann celebrates after scoring the second goal against Republic of Ireland         REUTERS/Max Rossi TPX IMAGES OF THE D
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
09.07.2016.
u 14:46

Griezmann je rođen u Maconu, mjestašcu s 35.000 stanovnika u Burgundiji, u istočnom dijelu Francuske

Nakon neponovljivog Michela Platinija, Francuska se, 32 godine poslije, opet klanja jednom čovjeku. Antoine Griezmann (25), napadač madridskog Atletica i francuske reprezentacije, zaludio je nogometni svijet i sa šest pogodaka na šest utakmica ovoga Eura odveo je domaćina do finala. U polufinalu je zabio Nijemcima dva gola i poslao ih kući...

A Platini je te 1984. godine, kad su Francuzi također na svom tlu postali europski prvaci, postigao devet golova (to je ujedno i rekordan broj golova na jednome Euru!), Griezmann sad ima tri gola manje i ne opterećuje se Platinijevim rekordom...

Griezmann je rođen u Maconu, mjestašcu s 35.000 stanovnika u Burgundiji, u istočnom dijelu Francuske. Njegov otac Alain bio je gradski vijećnik, podrijetlom iz Alzasa, otuda i prezime koje vuče na Njemačku. Majka Isabelle je – Portugalka i radila je kao čistačica u bolnici. Kao dječak Griezmann je ljeta provodio u Pacos de Ferreiri, gdje je njegov djed, majčin otac Amar Lopes, nekad igrao za tamošnji klub, prije nego što se doselio u Francusku, tražeći posao kao građevinski radnik! U nedjeljnom će finalu, eto, francuski junak jurišati na “svoje” Portugalce.

Govorili mu da je prenizak

Krhke građe, Griezmann u omladinskim kategorijama nije baš bio meta klubova, svi su govorili da je mršav i nizak. No život mu se promijenio 2005., kad je bio na probi u Montpellieru i na utakmici protiv juniora Paris Saint Germainea u Parizu oduševio svojim umijećem. Tamo su bili i skauti španjolskog Reala Sociedada iz San Sebastiana, bili su nevjerojatno uporni i Griezmann je potpisao stipendijski ugovor i otišao u Baskiju.

Prvu je utakmicu za Real Sociedad odigrao 2. rujna 2009. godine, a u travnju sljedeće godine potpisao je petogodišnji profesionalni ugovor. I ostao je u San Sebastianu do srpnja 2014. godine (odigrao je ukupno 179 utakmica i zabio 46 golova), kad je madridski Atletico otkupio njegov ugovor za tih 30 milijuna eura!

“Nikad si ne bih oprostio...”

Griezmannov mlađi brat Theo igra amaterski nogomet u Sportingu iz Macona, klubu u kojem pretežno igraju Portugalci koji rade u Francuskoj. A sestra Maud vodi brigu o Antoineovim medijskim i marketinškim poslovima, svakako treba istaknuti da je bila među preživjelima u pokolju u Bataclanu...

– Nikad si ne bih oprostio da joj se nešto dogodilo. Ja sam igrao nogomet u prijateljskoj utakmici za Francusku protiv Njemačke na Saint Denisu, čuli smo dvije eksplozije, ali ni na kraj pameti mi nije bilo da je mojoj sestri život ugrožen – rekao je poslije toga Antoine Griezmann.

– Opet imamo čovjeka koji nas vodi prema trijumfu! Bio je to Platini 1984., pa 14 godina kasnije Zidane, sad se ukazao Griezmann! Veliki je igrač, Antoine je naš odgovor za Ronalda – kazao je o Griezmannu nekad sjajni francuski napadač Thierry Henry.

Komentara 3

Avatar Pravednik80
Pravednik80
22:04 09.07.2016.

i Afriku XD Ispričavam se , morao sam :D

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
13:55 10.07.2016.

Teška prevara od igrača... Malo mu se posrećilo, inače bez kontinuiteta dobrih igara

DH
dalibor.hren
10:22 10.07.2016.

Jedan od dva bijelca u Francuskoj reprezentaciji je pola Nijemac, pola Portugalac. Ostalo je Afrika!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije