Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbor za upravu

Grgić odbacio Kerumov poziv da se vrati u Hajduk

Ivan Strinić
Ivo Cagalj/PIXSELL
10.01.2011.
u 09:42

Francuski Lille ozbiljno je zagrizao za Strinića, ali ne misli platiti 4,5 milijuna eura, koliko na Poljudu traže. Francuzi bi za braniča dali oko tri milijuna eura

Gradonačelnik Splita Željko Kerum i dalje mozga kako riješiti pitanje Hajduka. Objavio je natječaj za upravu, ali Kerum traga za pravim rješenjem na čelu posrnulog kluba s Poljuda. Pa se dosjetio Branka Grgića, koji je u sedam godina predsjednikovanja Hajdukom osvojio niz trofeja, a i posljednje titule prvaka osvojene su u njegovo vrijeme. Kerum je nazvao Grgića te mu ponudio čelno mjesto Hajduka i slobodne ruke u vođenju kluba. No, nakon nekoliko dana razmišljanja, Grgić, inače državni tajnik za turizam, odbio je Kerumovu ponudu.

Nisu ni blizu rješenja

Zagolicala je bivšeg predsjednika Kerumova ponuda, Hajduk je uvijek kao prva ljubav, ali nakon što je sve dobro odvagnuo, nije želio ući u dogovor s hirovitim gradonačelnikom. Tako, samo nekoliko dana nakon objave natječaja, Hajduk nije ni blizu rješenja. Za sada su se na natječaj javila tek dvojica kandidata, i to telefonskim upitom. Zanimalo ih je kako će dostaviti svoje kandidature za mjesto u upravi. V. d. predsjednika Josip Grbić kazao im je da se jave početkom tjedna, kada s godišnjeg odmora stiže tajnica pa će od nje dobiti sve informacija. Sve je izglednije da će se natječaj pretvoriti u pravi fijasko. A i ne može biti drukčije kada uvjete o radnom stažu, završenom fakultetu i nekažnjavanju zadovoljava barem milijun Hrvata.

S druge strane, dok se čeka ta nova uprava, čekaju se i velike ponude za Hajdukove igrače. A njih baš i nema. Francuski Lille zainteresirao se za Strinića, ali 4,5 milijuna eura neće platiti ni u snu. Ponuda iz Francuske navodno bi trebala stići idućih dana, no procjenjuje se da će se kretati negdje do tri milijuna eura. A s obzirom na Hajdukovu blagajnu, u kojoj je, kažu, ostalo nekih pola milijuna eura, i to je dobro.

Na istoku ništa novo

Kad je Ibričić u pitanju, i dalje ništa novo. Priče o Galatasarayu, moskovskom Lokomotivu i drugim poželjnim odredištima i dalje su samo priče. Za sada je najizgledniji odlazak mladog Franka Andrijaševića u belgijski Kortjiik. U klubu su poludjeli na neke njegove izjave i ako ponuda uistinu dođe, neće mu stvarati smetnje. Ponovno je aktualizirana posudba Marija Brkljače u ruski Sibir iz Novosibirska. Ni njemu Poljud neće stvarati probleme bude li sve dogovoreno. Rubrika dolasci i dalje je prazna. Nema novca, a nema ni vodstva kluba koje bi ga pribavilo ili realiziralo dolazak nekakvog pojačanja.

Komentara 2

SE
senior
10:34 10.01.2011.

Rad u Hajduku oslikava rad u našim dioničkim društvima nedefiniranog vlasništva. Doduše i naši \"biznismeni\" vlasnici d.d. i nisu se baš pokazali previše sposobni, pogotovo oni iz privatizacije ili ratni profiteri. Kod nas ni ne postoji poslovni profil sposobnih manageraa engleskog tipa za uspješno vođenje nogometnog d.d. Jedina nada je da naši kineziološki fakulteti uspiju vremenom iznjedriti i nekoga tko osim brzine, snage i izdržljiviosti ima i nešto u glavi.

DI
DON_IGORINI
18:56 10.01.2011.

APEL Gradonacelniku Kerumu i upravi HAJDUKA!! NEMOJTE PRODAVATI IGRACE ZA SITNIS!!! I NEMOJTE PRODAVATI IGRACE SADA!!! Posebno Ibricica, Strinica, Brkljacu i Andrijasevica!!! Svi u svijetu znaju da se u Sijecanjskom transfer periodu svjetski klubovi krpaju i traze igrace po rasprodaji.i. Ja garantiram da ce Ibricic, Strinic vrijediti vise za jedno od 2 milijuna eura svaki u ljetnom prijelaznom roku. To znaci da bi sadasnjom prodajom izgubili 4 milijuna eura za 6 mjeseci. Sada je vrijeme da se proda samo jedno a to je PAKET GRADSKIH DIONICA privatnom vlasniku i to firmi Naprid Bili koja je pod vlasnistvom Jake Andabaka, Rimca, Mamica, Keruma i ostalih. To ce Hajduku priustiti financijsku stabilnost pri poslovanju za sljedecu godinu bez rasprodaje igraca i cirkusa za javnog natjecaja za predsjednika a Kerumu i Vucevicu toliko trazeni mir i spokoj u svakodnevnom poslu!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije