Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKI DEBAKL

Europski prvak iz 2004. godine dodirnuo dno!

Grčka
Foto: Reuters/PIXSELL
14.10.2015.
u 13:27

Nije Grčka nikad igrala lijep nogomet, ali igrala je učinkovito. Grci su završili posljednji u skupini koja je možda bila najlakša od svih.

Godinama je reprezentacija Nizozemske kvalifikacije odrađivala suvereno, nerijetko su baš narančasti bili prvi koji bi osigurali veliko natjecanje. U ovim kvalifikacijama zaradili su epitet najvećeg nogometnog razočaranja.

Ribari se smiju Grcima

Kad su izvučene skupine, Nizozemska je bila apsolutno prvi favorit, Island, Češka, Turska, Letonija i Kazahstan nisu smjeli biti prepreke koje bi Nizozemsku udaljile s jednog od prva dva mjesta i izravnog plasmana na Euro u Francuskoj. No, momčad Dannyja Blinda patila je do zadnjeg dana. Bez obzira ne ozljede i izostanke, ta nogometna sila morala se prošetati do Francuske.

Europski prvak iz 2004. godine dodirnuo je dno. Nije Grčka nikad igrala lijep nogomet, ali igrala je učinkovito. Grci su završili posljednji u skupini koja je možda bila najlakša od svih. Sjeverna Irska nikad nije bila na Euru, Rumunjska i Mađarska odavno nisu blizu vrhu europskog nogometa, Finska i Ovčji Otoci bili su poznatiji po svojim koćaricama nego po nogometašima (čast izuzecima). A sad je Sjeverna Irska pobjednik skupine, Rumunji slave izravni plasman, a Mađari Euro traže kroz dodatne kvalifikacije. A Finci i pogotovo reprezentativci Ovčjih Otoka smiju se Grčkoj. Što bi drugo i trebali, pa Ovčji Otoci dvaput su pobijedili Grke u ovim kvalifikacijama.

Gledajući već duže rezultate Srbije, možda se od te reprezentacije i nije trebalo očekivati puno, ali ipak, s obzirom na igrače koje ima, koji igraju u velikim klubovima, očekivalo se da će bez poteškoća izboriti Euro ili barem dodatne kvalifikacije.

Srbi čekaju novo proširenje

Sada im je kriv albanski dron zbog kojeg su izgubili bodove, pa su im krivi Albanci koji su, tvrde, kupili vratara i stopere Armenije. Kad je Platini povećao broj reprezentacija na završnom turniru na 24 momčadi, u Srbiji su se veselili, ali bilo je i onih ciničnih – sada se konačno možemo kvalificirati. A ispalo je da ni ovako ne mogu, sada ti isti cinični komentatori kažu da čekaju novo proširenje.

I dok je u ovim kvalifikacijama bilo puno ugodnih iznenađenja kao što je briljantan niz od svih deset pobjeda Engleske, plasman Sjeverne Irske i Walesa, zatim mogućnost da i Irska kroz dodatne kvalifikacije bude u Francuskoj, među one od kojih se očekivalo više zacijelo ulazi i Škotska.

bodova u deset utakmica osvojila je Grčka, koliko i Ovčji Otoci koji su do plijena došli s dvije pobjede nad Grcima. U ostalih osam susreta izgubili su.

Komentara 9

DU
Deleted user
13:42 14.10.2015.

A da pišemo peticiju UEFI da se srbija poradi olakotnih okolnosti: Gubitak Kosovske bitke, bijega preko Albanije u WW I na Krf, Jasenovca i Stepinca, Bljeska i Oluje i na kraju onog je..nog drona koji im je razbio koncentraciju omogući da se direktno ubaci u polufinale sa sucima koji nemaju srama da odsude za naše ''istraumatizirane komšije'' finale, da nstane sreća u regijonu kao u Sarajevu(ne znam jer slovenci slave u Ljubljani ili slave sa svojima u Sarajevu?)

DU
Deleted user
13:36 14.10.2015.

Već sam se zabrinuo za Hrvatsko novinarstvo, prošlo je podne a nema vijesti iz regijona i srbije.

MT
Mr Tyrolix
18:59 14.10.2015.

Ne zaboravite Austriju i fantasticnu igru u kvalifikacijama (prvo mjesto).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije