Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREME U ROVINJU

Grci smijenili Krešića s gola jer se boje da će puštati

\'PAOK Salonika goalkeeper Dario Kresic catches a ball during their Europa League Group D soccer match against Club Bruges at the Jan Breydel Stadium in Bruges September 16, 2010. REUTERS/Sebastien Pi
Reuters
13.12.2010.
u 22:45

Za utakmicu protiv PAOK-a dinamovci su mir potražili u Rovinju, a zamjenski kapetan najavljuje da nemaju alibi ako podbace.

Oko rovinjske modre baze dopirao je zvuk gladnih galebova, a iz hotelskog restorana u vrijeme ručka Dinamovih nogometaša zveket kristalnih čaša za šampanjac (?!). Senzacija nije bila na pomolu, s wikileaksa ipak nije iscurila informacija o prvom Dinamovom proljeću nakon utakmice sa Schalkeom 1970. godine, u pitanju je bilo rođendansko slavlje.

Grci najbolji u obrani

- Ne slavimo ništa unaprijed, odmah bi nam se obilo u glavu, u to sam siguran. Kondicijski trener Ivan Štefanić slavi rođendan, popili smo tek po gutljaj - objašnjavao je Milan Badelj, plavi kapetan koji će u srijedu (19 sati) izvesti modri stroj na utakmicu istine.

- Traku sam dosad nosio možda pet puta. Nije dobro ako smo došli do toga da sam ja kapetan, no prođemo li dalje, a ja budem baš taj koji je momčad odveo u europsko proljeće, ne bi bilo ljepšeg osjećaja. Budimo iskreni, ne pobijedimo li PAOK, prolaz nismo ni zaslužili - dodaje Badelj.

U Rovinju su se pomaknuli od euforije, ovdje na rivi nema ni psa, ni traga od turista, cruizera, a na žalost petorice zagrebačkih novinara u Rovinju, akcije nema ni navečer.

- Isplatilo nam se doći ovdje, nitko nas ne vuće za rukav, teren je izvrstan, osamljeni smo, razmišljamo samo o Grcima. Znamo da im najbolje leži obrana, tu su najjači, te da će se zatvoriti. Tamo su jednom pucali prema golu i zabili nam ga, vidjet ćemo sada, ipak igramo kod kuće, Maksimir bi trebao biti pun. Ako se nekoga treba čuvati, onda je to Vierinha, taj je opasan - upozorava Badelj.

U nedjelju su se plavi okupali sunčanim zrakama na 12 stupnjeva, a u ponedjeljak ih je na terenu dočekao lagani pršić i drhtavih 3 stupnja. Kako se termin utakmice približavao, temperatura se smanjivala, u Rovinju se i vrijeme brinulo tempirati Dinamovcima formu. Naime, u Maksimiru ih očekuje pet stupnjeva Celzijusa ispod ništice. Dinamovim Brazilcima i kraj mora bilo je zima, oni treniraju u punoj spremi, s kapama na glavi, a neki domaći dečki i u kratkim hlačicama.

Igračima neće biti zima

- Neki nose rukavice i čarape, nekima to smeta. Zapravo, svatko od opreme naruči ono što preferira. Ja više ni masku ne nosim, iako zaradio sam par nezgodnih udaraca u nos na trenzima. Stišćem zube - dodaje Ivan Tomačak, koji bi trebao zauziti mjesto na lijevom boku.

Koliko igračima smeta hladnoća?

- Više će s time ime problema navijači, a kad utakmica počne, nama igračima više nije zima. Bude li zamrznuto, sklizat će se i Grci, to nam nije opravdanje - zaključuje Badelj

Zanimljivo, Grci su se uplašili kako bi vratar Dario Krešić mogao zbog “svehrvatskih” interesa tresti kao šiba na vratima u Maksimiru, možda i propustiti loptu kroz ruke, pa je grčki coach Ioakim Havos odlučio na vrata postaviti Chalkiasa. Sigurno je sigurno.

Bez obzira, Krešić će doputovati kući, ali tek na izlet. Nadamo se, i u Grčku se vratiti bez zagrebačkog suvenira, na koji su toliki europski klubovi navikli, bodova koji život znače...

Komentara 2

AN
Andreeejjj
00:09 14.12.2010.

Ovaj KREŠIĆ je najbolji HRVATSKI golman! Dakle gsp. Bilić poziv se šalje Krešiću i to brzo!

DW
dr_who
01:38 14.12.2010.

\"Dinamovim Brazilcima i kraj mora bilo je zima, oni treniraju u punoj spermi, s kapama na glavi \" To su neke nove metode treniranja u u punoj spermi. Ta metoda je dokazano bolja nego trening u polupraznoj spermi. Pa možda ćemo i vidjet napredak na tekmi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije