Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svaka čast

Grci odbili premijerove premije: Igramo za svoju domovinu, a ne za novac!

Grčka Obala Bjelokosti
Reuters (Ilustracija)
29.06.2014.
u 20:14

- Ne želimo nikakve bonuse ni novac. Igramo samo za Grčku i za grčki narod. Od Vas želimo samo podršku u našem pokušaju da nađemo pravo zemljište i izgradimo sportski centar koji će biti dom za našu reprezentaciju

"Za klub se igra za novac, a za reprezentaciju sa srcem", slogan je koji smo nebrojeno puta čuli iz nogometnih krugova, ali bez obzira na to, gotovo svi primaju novac za svoje nastupe. Ako uzmemo primjer ovog Mundijala, Kamerunci, Ganci i Nigerijci upravo su se zbog premija svađali, a igrači Gane uoči posljednje utakmice u skupini tražili su od predsjednika države tri milijuna dolara da bi uopće izašli na teren.

Naši reprezentativci također su bogato nagrađeni za nastup u Brazilu. Naime, svaki naš igrač dobio je 140 tisuća eura. No, iz Grčke dolazi potpuno drugačija priča od spomenutih.

Grci su u posljednjem kolu po skupini pobijedili Obalu Bjelokosti i plasirali se u osminu finala, a uoči utakmice protiv Kostarike premijer Antonis Samaras ih je želio nagraditi. Htio im je dati novčanu nagradu za sve dobro što su dosad napravili, ali je dobio neočekivani odgovor.

Foto: Reuters (Ilustracija)

- Ne želimo nikakve bonuse ni novac. Igramo samo za Grčku i za grčki narod. Od Vas želimo samo podršku u našem pokušaju da nađemo pravo zemljište i izgradimo sportski centar koji će biti dom za našu reprezentaciju, stoji u pismu premijeru, kojeg su potpisali svi igrači.

Dodali su da su u klubovima dobro plaćeni i da im ne treba nagrada za igranje za reprezentaciju, a da samo žele ostaviti nešto za budućnost grčkog nogometa. Gesta je ovo koja izaziva divljenje i grčkim nogometašima treba odati priznanje!

>>Grčka se golom iz penala u sudačkoj nadoknadi provukla u osminu finala!

Komentara 10

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
20:24 29.06.2014.

a ne nasi manekeni

ĆA
ćaćaća
20:20 29.06.2014.

bravo grci !!!

DE
derin
20:29 29.06.2014.

Nase mimoze koje su zadnji put 2008. odigrale posteno za hrvatsku,nakon ovog svjetskog nisu zasluzili lipe,ako imaju postenja nek dadu za obnovu vukovara ili poplavljenih podrucja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije