Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBOJKAŠICE PROTIV FRANCUSKE

Grbavica: Vrijeme je da im uzvratimo za poraz na EP-u

Varaždin: Zlatna europska liga odbojkašica, Hrvatska - Slovačka
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/6
16.06.2022.
u 17:50

Odbojkaši Hrvatske u Varaždinu se pripremaju za završni turnir Zlatne lige. Domaćin je Varaždin. U subotnjem polufinalu igrat će Češka i Ukrajina, a u drugom Hrvatska i Turska.

Odbojkašice Hrvatske danas u 18 sati u Francuskoj igraju polufinalnu utakmicu Zlatne europske lige protiv domaćina. Zanimljivo je da će se finale igrati u nedjelju u Varaždinu.

– Suparnice dobro poznajemo, protiv njih smo igrale prošle godine u osmini finala Europskog prvenstva, gdje smo, nažalost, izgubile. Sada imamo priliku za uzvrat. Francuskinje su jako dobre, ali i mi dobro izgledamo – rekla je Mika Grbavica, prva dijagonala naše reprezentacije u odsutnosti Samante Fabris.

Odbojkaši Hrvatske u Varaždinu se pripremaju za završni turnir Zlatne lige. Domaćin je Varaždin. U subotnjem polufinalu igrat će Češka i Ukrajina, a u drugom Hrvatska i Turska.

– Trenutačno sam sretan stanjem u našoj reprezentaciji. Igra je na dobrom putu, igrali smo dobro prethodne četiri utakmice. Sada je ovdje Final Four i vidjet ćemo što je zapravo stvarnost. Sjećam se Turske jako dobro, jer sam kao izbornik izgubio od njih prošle godine u finalu. Turska je jaka momčad s velikim iskustvom i talentom, težak suparnik. Jedan od najtežih suparnika u ligi. Analiziramo dijelove igre u kojima još nismo dobri te nastojimo to popraviti. Fokusirani smo na svoju igru, u petak ćemo biti više fokusirani na Tursku. Igrali smo protiv ovakvih iskusnih i jakih momčadi, ovdje će odlučiti mentalni dio. Trebamo im pružiti jak otpor – rekao je izbornik Cedric Enard.

Program u Areni Varaždin u nedjelju počinje utakmicom za treće mjesto u 15 sati, dok se finale igra u 20:30 sati. Sve utakmice prenosit će se na Sportskoj TV.

– Zaslužili smo nastup na Final Fouru. Možda smo u ligi igrali malo rasterećeno jer smo znali da smo kao domaćini na Final Fouru. Sigurno smo pokazali da smo zasluženo ovdje. Nismo još pokazali ono najbolje. Imamo prostora za napredak, pokazali smo zajedništvo. Atmosfera među nama je izvrsna. U kratkom smo periodu kliknuli. Dobro radimo i najvažnije je da zadržimo ovu atmosferu. Sa zadovoljstvom idemo na svaki trening. Proveo sam prošlu godinu u Turskoj, znam trenera i svakog igrača. Najbolja su ekipa u ligi. No mi uz publiku igramo 30 posto bolje. Ako dođe u većem broju, nama će biti lakše igrati. Pozivam sve da nas bodre – rekao je kapetan Marko Sedlaček.

Dnevne ulaznice za Final Four u Varaždinu, po cijeni od 50 kuna, mogu se kupiti u sustavu Eventim.hr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije