Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj druženja

Graničarom slavnih zatvorene Sportske igre mladih u Zaprešiću

sportske igre mladih (1)
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/18
17.10.2012.
u 22:05

Na ovogodišnjim je Sportskim igrama mladih sudjelovalo čak 83.374 djevojčica i dječaka.

Spuštanjem zastave i gašenjem plamena, večeras su u Zaprešiću gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, svečano zatvorili 16. Sportske igre mladih.

- Osobita mi je čast zahvaliti se Vladi RH što je ove godine bila pokrovitelj Igara na kojima je sudjelovalo 83.374 sudionika, a u ovoj prigodi posebno ističem ministra Željka Jovanovića i Antu Kotromanovića - rekao je predsjednik Organizacijskog odbora Sportskih igara mladih Zdravko Marić i dodao:

- Zahvaljujem se izaslaniku Vlade RH Petru Skansiju i izaslaniku Predsjednika RH Branku Tušeku, a posebno pozdravljam našeg ambasadora Milana Bandića koji toliko vjeruje u ovu našu manifestaciju.

- Sportske igre mladih su doista izvrsna priča i ja vam u ime Vlade RH i u ime Ministarstva znanosti i obrazovanja mogu obećati da ćemo se u budućnosti potruditi napraviti još čvršću suradnju - naglasio je u prepunoj dvorani srednje škole \"Ban Josip Jelačić\", zamjenik ministra znanosti i obrazovanja Petar Skansi.

U ime Zagrebačke županije koja je ove godine prema broju sudionika prvi put pretekla Splitsko-dalmatinsku županiju, okupljene je pozdravio dožupan Rudolf Vujević.

Ovogodišnje Igre organizirane su prema novom konceptu po kojem su svi županijski pobjednici izravno otputovali u Split. Na taj način ovog je ljeta u Splitu boravilo pet tisuća sudionika, a na večerašnjem zatvaranju proglašeni su i dobitnici nagrade za Fair play koji će uskoro otputovati na utakmicu madridskoga Reala.  U Španjolsku, u posjet kraljevskom klubu, putuju Petra Pezelj, Ana Jelenčić, Tomislav Ivančić i košarkaška ekipa Dečki iz Đakova.

Nakon same ceremonije zatvaranja, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić rekao nam je kako je sretan što u ime Grada može svjedočiti kako ova najveća sportska amaterska manifestacija svake godine sve više raste, a gradonačelnik i domaćin Željko Turk priznao je kako je osobito radostan što su se ovogodišnje Igre i otvorile i zatvorile u gradu mladih – Zaprešiću!

Po završetku svečanosti zatvaranja održana je revijalna utakmica u graničaru u kojoj su snage odmjerili glumci iz serije Larin izbor – Ornela Vištica i Dino Rogić te glumice iz Ruže vjetrova Petra Cicvarić i Karmen Sunčana Lovrić. S druge strane terena dočekala ih je ekipa serije Stipe u gostima koja je na teren izašla u najjačem sastavu: Filip Radoš, Vedran Mlikota, Hrvoje Kečkeš i Goran Navojec. Iako je mušku ekipu pojačala trenerica Tihana Nemčić, pobjedu su na kraju ipak odnijele ekipe Larinog izbora i Ruže vjetrova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije