Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠAH

Grand chess tour 2021.: Kasparov i Carlsen u Zagrebu

Press conference following FIDE Candidates Tournament in Yekaterinburg, Russia
Donat Sorokin/Newscom/PIXSELL
13.05.2021.
u 13:30

Svjetski prvak Magnus Carlsen i Amerikanac Hikaru Nakamura odlučili su da neće sudjelovati na cijeloj turneji 2021. godine, a zamijenit će ih Azerbajdžanci Šahrijar Mamedjarov i Teimour Radjabov

Grand Chess Tour krug je međunarodnih turnira za najbolje svjetske igrače, inspiriran legendarnim Garijem Kasparovom, jednim od najvećih svjetskih šahovskih ambasadora. Nakon otkazivanja Grand Chess Toura 2020. godine zbog pandemije Covid-19, pozivnice za izdanje GCT-a 2021. upućene su desetorici igrača koji su se kvalificirali za sezonu 2020. godine. 

Svjetski prvak Magnus Carlsen i Amerikanac Hikaru Nakamura odlučili su da neće sudjelovati na cijeloj turneji 2021. godine, a zamijenit će ih Azerbajdžanci Šahrijar Mamedjarov i Teimour Radjabov. 

GCT 2021 održat će se na pet lokacija: Klasični turnir u Bukureštu od 3.-15. lipnja, Rapid & Blitz u Parizu od 16.-23. lipnja, Rapid & Blitz u Zagrebu od 5.-12. srpnja, Rapid & Blitz u Saint Louisu od 9.-16. kolovoza, te Klasični turnir Sinquefield kup u Saint Louisu od 16.-28. kolovoza.

Kako javlja direktor zagrebačkog turnira Zlatko Klarić, posebna zanimljivost je da će u Zagrebu, na turniru pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, nastupiti svjetski prvak Magnus Carlsen, te trojica prvoplasiranih igrača s nedavnog Turnira kandidata u Jekaterinburgu – Carlsenov izazivač Ian Nepomniači, Francuz Maxime Vachier-Lagrave i Nizozemac Anish Giri. 

Za naše ljubitelje šaha od iznimnog je značenja i informacija da će pod hrvatskom zastavom nastupiti i nekadašnji svjetski prvak Gari Kasparov, te naš najbolji velemajstor Ivan Šarić, europski prvak iz 2018. godine.

Pogledajte video: Boban o neodigranoj utakmici Dinamo - C. Zvezda 1990.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije