Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOBODAN LJUBIČIĆ Direktor gradskog Holdinga u razdoblju kada se odlučivalo o Rukometnom domu

'Gradilište smo htjeli otvoriti u lipnju'

08.11.2008.
u 14:27

Hrvatski su rukometaši razveseljavali narod svojim pobjedama i medaljama i tamo još od zlata na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine slušali su obećanja o tome kako će dobiti svoj krov nad glavom.

Svjetsko zlato u Portugalu, novo olimpijsko u Ateni, pa svjetsko srebro u Tunisu i europsko u Norveškoj obnovili su priču o Rukometnom domu, sve se vezalo i uz domaćinstvo Svjetskom prvenstvu rukometaša 2009.

Za to veliko natjecanje grade se dvorane, ali ne rukometne već višenamjenske, samo je dvorana na Sveticama trebala biti baš rukometna. No, prosinac je, kamena temeljca nema, tek kruže priče o tome da ga neće možda ni biti. Premda...

- Odluka o gradnji Rukometnog doma donešena je negdje u razdoblju između ožujka i lipnja ove godine, a u tom su razdoblju osigurana i sredstva za izgradnju. Da nije tako bilo, ne bismo mogli ni raspisati natječaj za izvršitelja radova, što smo mi i učinili i mislim da je izabrana Tehnika. Tih se datuma točno ne sjećam, ali sjećam se da je tako bilo - prisjetio se Slobodan Ljubičić, direktor gradskog Holdinga u razdoblju kada se odlučivalo o Rukometnom domu.

Prisjetio se Ljubičić još jednog detalja:

- Namjeravali smo krajem lipnja otvoriti gradilište, bio je to jedan od zaključaka sa zajedničke sjednice Vlade i Gradskog poglavarstva održane početkom lipnja. Jer, baš krajem lipnja u Zagrebu su boravili dužnosnici Međunarodnog rukometnog saveza na ždrijebu za SP.

U međuvremenu, negdje je zapelo. I “prva lopata” je negdje izgubljena. Pa je trenutačno najzaninmljivije pitanje hoće li je u Gradu ipak pronaći?

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije