Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOLAZE ČILIĆ, DODIG, KARLOVIĆ...

Grad Zagreb lani dao 3,8 milijuna kuna za Zagreb Indoors, a ove godine ništa

Zagreb Indoors
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/6
02.01.2015.
u 18:00

– Ovaj mi je turnir uvijek značio puno, bio mi je odskočna daska za uspješnu sezonu. I lani sam tu započeo s najboljim pobjedničkim nizom u karijeri – kazao je Marin, koji još uvijek ima problema s desnom nadlakticom.

Grad Zagreb ostavio je teniski turnir PBZ Zagreb Indoors na cjedilu. Lani mu je pomogao s 3,8 milijuna kuna, a ove godine – ništa. Upravo je to došao reći, na jučerašnjoj konferenciji za novinare, predstavnik Grada Milan Čolić, pomoćnik pročelnika za sport i mlade.

– Na žalost, turnir je ovaj put ostao bez financijske potpore Grada Zagreba. No, ipak će se održati, što je samo još jedna potvrda kvalitete – kazao je Čolić.

Znači, gradski su oci mislili da turnira neće ni biti. Znamo da je smanjen gradski budžet i posebno izdvajanja za sport, no ostalo je nejasno na temelju kojih kriterija jednu sportsku priredbu (Snježnu kraljicu) grad podupire, a drugu (Zagreb Indoors) ne.

No, direktor turnira Branimir Horvat još uvijek vjeruje da to nije konačna odluka i da će se Zagreb uključiti u financiranje.

– Za ovogodišnji jubilarni deseti PBZ Zagreb Indoors, koji se održava od 31. siječnja do 8. veljače, imali smo dva cilja: okupiti sve najbolje hrvatske tenisače i dovesti što više dosadašnjih pobjednika turnira. I mislim da smo uspjeli, iako je nakon Marinova osvajanja US Opena ta naša želja postala težom. Ali i slađom – napomenuo je Horvat.

Marin je tu, kao četverostruki pobjednik i branitelj naslova, ali nastup u glavnom turniru osigurali su i Ivo Karlović, koji je na fantastičnom 27. mjestu svjetske liste, te Ivan Dodig i Borna Ćorić. A od pobjednika dolaze i Marcos Baghdatis (2007.), Sergij Stahovski (2008.) i Mihail Južnji (2012.). Na tepihu Sportskog doma neće biti samo pobjednika prvog turnira (2006.) Ivana Ljubičića.

– No, i Ljubo će doći na nekoliko dana. On kao ambasador turnira širi dobar glas o Indoorsu, ali i o Zagrebu i Hrvatskoj – otkrio je Horvat.

Marin Čilić osvajao je zagrebački turnir rekordna četiri puta: 2009., 2010., 2013. i 2014. Ove će godine u Ledenoj dvorani pokušati prvi put u karijeri jedan turnir osvojiti tri puta zaredom.

– Ovaj mi je turnir uvijek značio puno, bio mi je odskočna daska za uspješnu sezonu. I lani sam tu započeo s najboljim pobjedničkim nizom u karijeri – kazao je Marin, koji još uvijek ima problema s desnom nadlakticom.

– Sljedećih dana napravit ću još par kontrola da vidim kakva je situacija i hoće li biti upitan nastup na Australian Openu. Puno bi mi značilo da tamo nastupim, da od početka budem sa svim igračima – poručio je Čilić.

>> Vanja Božičković: Odlazim sa čela umaškog turnira

Komentara 1

MA
MagnusJohnson
19:39 02.01.2015.

Nema Bandića, nema sporta u Zagrebu. SDP je dobio ono što je oduvijek htio, sad će zagrebački novac preusmjeriti na financiranje svojih stranačkih aktivnosti, ne bi me čudilo da nešto preusmjere i na financiranje Hajduka, ionako su oni njihova stranka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije