Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NENAD GRAČAN Posljednji trener prije Branka Ivankovića koji je s Dinamom pobijedio u Uefinoj ligi

Gračan: Pobjeda nad Spartakom osigurava proljeće

Nenad Gračan
Foto: Goran Stanzl
25.10.2008.
u 14:07

Pune četiri godine Dinamo je čekao pobjedu u Uefinoj ligi. Sad je svladan nizozemski NEC 3:2, a prije toga plavi su slavili protiv Beverena, bilo je čak 6:1. Prošle su od tada gotovo četiri godine (4. studenoga 2004.), Dinamov je trener bio Nenad Gračan.

– Lijepo se sjetiti te pobjede, briljirali smo na toj utakmici. Dali smo im šest “komada”, a ta se pobjeda podcjenjivala! Pisalo se i govorilo da su ti Belgijci nekakvi “jazavci”, a neki od tih igrača završili su poslije u Engleskoj, Nizozemskoj, Francuskoj... Uostalom, podatak da je gotovo četiri godine Dinamo čekao pobjedu u Uefinoj ligi dovoljno govori da nije baš tako lako i jednostavno pobjeđivati u Europi – kaže Gračan, koji je na odmoru od proljeća, nakon što se rastao sa slovenskim prvoligašem Murom.

Rijeci nedostaje mir


Zašto i Dinamo i Rijeka ove sezone osciliraju?
– Dinamo je promijenio dosta igrača, treba im vremena i strpljenja da se uigraju. No, i ovako su dominantni u našoj ligi, kvaliteta ipak stanuje u Maksimiru. A Rijeci nedostaje mir! Uzdrmale su ih trenerske smjene i prolazna svlačionica. U dva mjeseca promijenjena su tri trenera, u pripreme su krenuli s jednim igračkim kadrom, prvenstvo su počeli s drugim, a tijekom sezone traže treći! I sve to utječe na raspoloženje u momčadi i na rezultate – kaže Gračan. (pj)

– Vrijeme je da opet počnem raditi, radije bih otišao malo u inozemstvo, nego radio u Hrvatskoj – kaže nekad sjajni vezni igrač, koji je igračku karijeru proveo u Rijeci i Hajduku.

Kako vam se svidio Dinamo protiv Nizozemaca? – Sjajno su počeli, a onda su, zbog mladosti i neiskustva, sami sebe bacili u rupu! Na sreću, kvalitetniji su i uspjeli su se vratiti u utakmicu kad je to izgledalo nemoguće. A to govori o karakteru momčadi, pobijedili su više nego zasluženo.

Gračan je na Dinamovoj klupi te turbulentne jeseni (na proljeće se ispalo u “drvenu ligu” za ostanak!) ostao nešto više od dva i pol mjeseca, nije dočekao kraj Uefine lige, u kojoj Dinamo s četiri boda ipak nije otišao dalje.

– Bila je tada velika prilika za prezimljavanje. Benfica nije bila bauk, a bilo je dosta nesreće u zadnjoj utakmici s Heerenveenom. Ova pobjeda Dinamu mnogo znači, sjajno su startali i pobijede li Spartak doma, dočekat će proljeće u Europi.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije