Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Gračan: Mene nisu u Rijeci lijepo dočekali, s Gavranovićem nije isto

25.02.2018.
u 15:51

U Rijeci su dosta žestoko dočekali i Anasa Sharbinija, dok je četverac Mijatović, Balaban, Agić i Pilipović dobio transparent “Dragi gosti, čuvajte kosti.”

Kada se dogode transferi između najvećih rivala, onda igrač koji je napustio jedno dvoriše, pa se s ljutim suparnikom u to dvorište vraća, mora proći “inicijaciju”.

U takvim je transferima uvijek bilo “vruće”, zamjerali su davnih dana Vilsonu Đokiju odlazak iz Hajduka u Dinamo, nisu bili tamo sretni ni kad je Joško Jeličić otišao k Zdravku Mamiću, dugo su ga u Splitu dočekivali zvižduci, uvrede, dugo je stajao natpis “Jela, proklet ti sav novac”.

1/15

Nisu ni u Maksimiru bili jako sretni kad je otišao Niko Kranjčar u Hajduk, ali više su to plavi navijači zamjerali Mamiću i Dinamu nego Niki.

Dragi gosti, čuvajte kosti

U Rijeci su dosta žestoko dočekali i Anasa Sharbinija, dok je četverac Mijatović, Balaban, Agić i Pilipović dobio transparent “Dragi gosti, čuvajte kosti.”

Na žalost, možda su aludirali na ono što se dogodilo Nenadu Gračanu 1986. godine kada je u ljeto prešao iz Rijeke u Hajduk.

– Još sam imao i nesreću da je odmah prvo kolo novog prvenstva donijelo susret Rijeke i Hajduka na Kantridi, tako da je navijačima moj transfer bio svjež i doista su me burno dočekali – veli Gračan, kojeg je dočekao i transparent “Neno, ča te ni sram”.

Na žalost, tu utakmicu Gračan ne pamti po dobru, ne samo zbog navijača Rijeke.

– Ha ha, takve se utakmice moraš sjećati. Uz to što sam odmah nakon transfera došao na Kantridu, zabio sam i gol Rijeci, a onda sam slomio nogu.

Mladen Mladenović startao na Doktora, kako su zvali Gračana, a teška ozljeda udaljila ga je s travnjaka dvije godine.

Do tog transfera Gračana rivalstvo Rijeke i Hajduka nije bilo tako veliko, nakon toga se, sve do danas, gledaju preko nišana. No, sad u Rijeku ne dolazi Hajduk, nego Dinamo, a u redovima Dinama je dojučerašnji napadač Rijeke Mario Gavranović.

– Ma neće Gavranovića navijači Rijeke dočekati tako ‘na nož’ iako su ono bila neka druga vremena, tada baš nije bilo transfera između rivala, a danas je to u svijetu nogometa normalno, pa igrači prelaze iz Barcelone u Real i obrnuto, iz Intera u Milan.

K tome, Gavranović je već iskusniji po tom pitanju, dio navijača ga je i u dresu Rijeke dočekivao zvižducima kad se nagađalo da će prijeći u Dinamo.

– Dijelom je prošao tu “školu”, ali nije to bilo ništa posebno, ne očekujem ni da će danas biti drukčije. Gavranović je u dvije godine pun toga dobroga napravio za Rijeku, zabijao golove, donosio pobjede, na kraju s Rijekom uzeo i dvostruku krunu.

Emocije uvijek postoje

Kako se igrač osjeća kad dolazi tako na stadion svog bivšeg kluba, pred svoje bivše navijače?

– Naravno da to nije utakmica kao svaka druga, moraju te malo “prati” emocije, one su prisutne u takvim utakmicama, kad se vraćaš na mjesto na kojem si igrao, na kojem si nešto napravio – veli Gračan koji ovaj derbi drži i natjecateljski jako zanimljivim.

– Opet je to pravi derbi, a sad, kakve je tko snage, vidjet ćemo. Dinamo, s jedne strane može biti u psihološkoj prednosti jer ima još uvijek veliku bodovnu prednost, ali s druge, može biti i sputan nakon poraza od Hajduka, strepiti da se prednost ne nastavi smanjivati. Teško je bilo što prognozirati, u takvim utakmica jedan detalj može sve okrenuti – zaključio je današnji izbornik U21 reprezentacije, nekadašnji trener i Rijeke i Dinama.

Komentara 2

BI
billynik
18:26 25.02.2018.

"Vilsonu Đokiju " Ako se ne varam čovjek se zove Vilson Džoni a ovo ga piskaralo prekrstilo u Đoku.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
17:35 25.02.2018.

Gavranović jedan od najvećih promašaja Dinama!Karakter nula!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije