Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JURICA GRABUŠIĆ

Grabušić: Više neću ići na ZOI, atletika je moja ljubav

08.03.2009.
u 12:40

Jurica Grabušić bio je prvi naš atletičar koji je nastupio na Europskom dvoranskom prvenstvu u Torinu. Osvojio je ukupno 14. mjesto u utrci na 60 metara s preponama. Da nije zahvatio posljednju preponu u polufinalu (od udarca je raskrvario nogu), rezultat bi možda bio na razini novoga hrvatskog rekorda. U svojoj karijeri nastupio je na Olimpijskim igrama u Ateni i Pekingu, ali i na ZOI u Torinu 2006. godine gdje je nastupao u bobu četverosjedu.

– Natjecanje u bobu bilo mi je sjajno iskustvo, no nastup na zimskim Igrama u Torinu bio mi je i posljednji – rekao je Jurica.

Atletika je ipak njegova prva i najveća ljubav. Aktualni je hrvatski rekorder na 60 i 110 metara s preponama.

– Državni rekord na 110 metara s preponama, 13.54, koji sam postigao na EP-u za mlađe seniore 2003. godine u poljskom Bydgoszczu, najveći mi je rezultat u karijeri. Vredniji od bronačne medalje na Mediteranskim igrama u Almeriji – rekao je Grabušić.

Jurica je veliki borac. Zbog tumora na peti propustio je gotovo dvije sezone, no uspio je pobijediti opaku bolest i vratiti se natjecanjima.

– Bilo mi je teško u tom razdoblju stanke, ali se nisam predavao. I zato mi je nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu bio posebno drag jer se trebalo vratiti nakon tako duge stanke – istaknuo je Jurica.

Nedavno je dobio još jedno priznanje.
– Da, dobio sam posao u svom klubu, Mladosti. Postao sam profesionalni trener. Zato sam i požurio iz Torina jer me u Zagrebu čeka puno posla – zaključio je Grabušić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije