Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U PETAK jamstvo

Gotovo pola Hajdukova kredita za plaće igračima

'02.08.2012., Stadion Poljud, Split - Prva utakmica 3. pretkola Europske lige, HNK Hajduk Split - FC Inter Milano.  Anton Maglica i Yuto Nagatomo.  Photo: Tino Juric/PIXSELL'
Tino Juric/PIXSELL
11.10.2012.
u 19:24

Valjda će se raspraviti i o tome što će biti sa 7,2 mil. kuna koje je Grad odobrio kao posudbu Hajduku, ali Kerum ne želi potpisati isplatu

Mišo Krstičević ne posustaje u paklenom radu sa svojim mladićima. Dao im je tri dana odmora, ali sada ih je opet nagazio. Na treningu se sve praši i igrači su prihvatili žestoki ritam Hajdukovog trenera. Svaki duel na granici je onih duela s utakmica. S bijelima trenira i makedonski napadač Destan Hadžija, devetnaest mu je godina, spominje se da je bio u Vardaru i Belasici, bio je U-17 reprezentativac. Bit će na provjeri nekoliko dana, pa će Krstičević odlučiti što s njim. Za notirati je da se treningu vratio Anton Maglica, s mišićem je sve u redu, odrađuje porcije trčanja, a počeo je i šutirati. Prema tome, napadačka konkurencija uskoro će biti pojačana i za njega.

 

A dok Krstičević marljivo radi, predsjednik Marin Brbić s nestrpljenjem čeka tematsku sjednicu Gradskog vijeća Splita (petak, 9 sati). Naravno, tema je Hajduk, vijećnici bi trebali odlučiti hoće li Grad dati jamstvo za dva kredita vrijedna 30 milijuna kuna, a Brbić će im na sjednici podnijeti financijsko izvješće, podastrijeti podatke o transferima Ante Vukušića i Anasa Sharbinija te dostaviti Program sanacije Hajduka. Sve to u svrhu dobivanja jamstva. Poljud ima dvije banke, svaka će dati kredit od po 15 milijuna kuna. Jedan kredit nudi Hypo Alpe Adria banka, kamate i naknade na 15 milijuna kuna su 1,33 milijuna kuna, a drugi nudi Privredna banka Zagreb kod koje su kamate i naknade 1,19 milijuna kuna. Bit će veselo na sjednici Gradskog vijeća. Kada političari raspravljaju o Hajduku, onda se maksimalno trude kako bi dobili jeftine poene kod birača. Na kraju će valjda Hajduk dobiti jamstvo za ta dva kratkoročna kredita jer ostane li Brbić bez tih 30 milijuna kuna, Poljudu će opet prijetiti stečaj. A valjda će se raspraviti i što će biti s onih 7,2 milijuna kuna što je Grad odobrio kao posudbu Hajduku, ali Kerum ne želi potpisati isplatu.

 

Inače, već se zna što će biti s tih 30 milijuna kuna. Dakle, 13,9 milijuna kuna ide na obveze prema igračima, za dugovanja drugim klubovima bit će izdvojeno 6,6 milijuna kuna, za plaće trenerima ide 2,1 milijun kuna, na plaće djelatnicima Hajduka bit će potrošeno 2,3 milijuna kuna, a obaveze prema kratkoročnim kreditima iznose 5 milijuna kuna. Ti su kratkoročni krediti iz doba Hrvoja Maleša, to je onaj kredit za koji se hvalio da ga je dobio na vlastiti brk.

 

Ključne riječi

Komentara 6

OB
objektivnidalmatinac
19:52 11.10.2012.

Ako im se odobri kredit odma povlačim sve novce sa Hypo. Jer san siguran da Hajduk tu lovu neće vratit a grad će na sud itd itd, a meni je moja lova draža nego Hajduk.

GR
grgazlatoper21
20:20 11.10.2012.

treba im dati još veći kredit....jer tako će brže bankrotirati i otići u likvidaciju u koju su trebali otići već raspadom YU..jer su jugoslovenski klub...

BO
boka50
20:57 11.10.2012.

Dižu kredit da bi vratili stare dugove, pa će kasnije tražiti kredit da bi vratili kredit.... rupa bez dna. A nema više druga Tita i njegovih jasla, a nema ni Starog placa i barake koju možeš zapaliti i uzeti lovu od osiguranja !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije