Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregovori su pri kraju

Gotovo je! Luki Cindriću se ispunio san iz dječačkih dana

Luka Cindrić
Foto: DPA/Pixsell
1/5
30.05.2019.
u 14:37

Luka se neće zadržati u Poljskoj više od jedne sezone. Bio je na meti PSG-a i Barcelone, a odlučio se za odlazak u Kataloniju

Sljedeće sezone u Kielceu je trebao igrati dobro znani hrvatski dvojac iz skopskog Vardara – Luka Cindrić i Igor Karačić. Cindrić je u Poljsku došao ove sezone, a Karačić dolazi sljedeće.

– Bilo bi lijepo opet igrati s Lukom u istom klubu – rekao je Karačić nakon što je potpisao ugovor s poljskim prvakom.

Luka Cindrić
1/5

No Luka se neće zadržati u Poljskoj više od jedne sezone. Bio je na meti PSG-a i Barcelone, a odlučio se za odlazak u Kataloniju.

– U zadnjoj smo fazi pregovora. Ovaj vikend razgovarat ćemo s Barcelonom i vrlo vjerojatno zatvoriti pregovore. Postoje neke manje razlike, ali one neće utjecati na konačni rezultat pregovora. Postići ćemo sporazum – rekao je Bertus Servaas, predsjednik kluba Kielce.

Cindrić je bio važna karika Kielcea na putu do završnog turnira Lige prvaka koji će se ovog vikenda igrati u Kölnu. Tko zna, možda će u finalu igrati baš Kielce i Barcelona.

– Daleko od toga da je Luka bio nesretan u Kielceu. Teško je odbaciti takvu ponudu, no imam osjećaj da će nam se Cindrić jednom vratiti. Na kraju krajeva, nikad nije dobro u momčadi imati nezadovoljnog igrača, a vjerujem da bi Cindrić bio nezadovoljan da ostane – istaknuo je Servaas.

Cindrić bi u Barceloni bio zamjena za Raúla Entrerríosa. Još nije službeno potvrđeno, ali Barcelona bi trebala platiti poljskom klubu 500.000 eura s obzirom na to da Cindrić ima ugovor do 2021. godine.

– Moramo sjesti i razmisliti što kad Luka napusti klub. Imat ćemo tandem Igor Karačić – Daniel Dušebajev, a što se tiče ostalih igrača u sredini, imamo tri opcije, ali trenutačno ne mogu ništa više od toga reći – zaključio je predsjednik poljskog kluba.

Cindrić, naravno, neće biti prvi hrvatski igrač u Barceloni. Najveći trag u ovom klubu ostavio je Patrik Ćavar koji je igrao od 1997. do 2001. godine i u tom razdoblju triput osvojio Ligu prvaka. Igrali su još Igor Vori, Davor Dominiković, Venio Losert te Marko Kopljar koji je bio zadnji Hrvat u Barceloni, 2016. godine.

Komentara 1

IV
ivan968
16:57 30.05.2019.

neće biti zamjena nikom jer on je najbolji srednji vanjski na svitu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije