Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A1 liga (ž)

Gospić pobijedio Novi Zagreb u Trnskom i zasjeo na čelo ljestvice

Stipe Bralić
Hrvoje Jelavić
21.01.2013.
u 08:39

Ovom pobjedom Gospić je najvjerojatnije osigurao najbolju startnu poziciju uoči doigravanja za prvaka Hrvatske

Nakon 13 odigranih kola više nema neporaženih ekipa u A1 ženkoj košarkaškoj ligi Hrvatske. Hrvatski izbornik Stipe Bralić uspio se revanširati Novom Zagrebu za poraz (81:85) što su mu ga nanijeli na Balinovcu u Gospiću. Međutim, ova pobjeda od pet koševa razlike (103:98) ima dodatnu težinu jer je njom najvjerojatnije Gospić osigurao startnu poziciju jedan i veliku prednost domaćeg terena u borbi za prvaka Hrvatske. Naravno, ako ne bude nekih drastičnih iznenađenja do kraja prvenstva, a što je malo vjerojatno.

Pobjedu je Gospić izborio u produžetku jer je utakmica u Trnskom u regularnom dijelu završila 86:86. Puno boljom i koncentriranijom igrom u odlučujućim trenucima pobijedile su Gospićanke na krilima izvrsne Monike Bosilj koja je postigla 23 koša, zatim Bure i Salopek po 20 koševa i posebno inspirirane Evette Chevon Keith 18 koševa. Kod Novog Zagreba dvoznamenkaste su bile Latoya Williams 21, Sandra Mandir 20, Leilani Mitchel 16, Mirna Mazić 14 i Ana Čačić 12.

 

Ostali rezultati 13 kola:

PGM Ragusa – Split 46:52

Zadar – Agram-ZG 81:59

Studenac-Omiš – Jolly JBS 73:87

Trešnjevka 2009 – Rockwool Pula 66:70

Medveščak – Pleter 84:48

 

Na ljestvici vodi Gospić s 25 bodova, koliko ima i drugoplaisrani Novi Zagreb, treći je Jolly JBS s 24, četvrti Medveščak s 23 boda. Unatoč iznenađujućem porazu od Puljanki, Trešnjevka je ostala na petom mjestu i ima 19 bodova, a toliko imaju i Zadar na šestom i Split na sedmom mjestu. Osmu, devetu i desetu poziciju sa 17 bodova zauzimaju Studenac-Omiš, riječki Pleter i Rockwool Pula. Pretposljednja je Ragusa koja je osvojila 16 bodova i bez pobjede s 13 bodova začelje čvrsto drži Agram-ZG.

 

U slijedećem 14. kolu sastaju se:

Split – Novi Zagreb

Gospić – Medveščak

Pleter – Trešnjevka 2009

Rockwool Pula – Studenac-Omiš

Jolly JBS – Zadar

Agram-ZG – PGM Ragusa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije