Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvrde da su izigrani

Gorica ne odustaje, tražit će od HNS-a odštetu od 15 milijuna kuna

'15.11.2010., Zagreb - Kuca nogometa, izvrsni odbor Hrvatskog nogometnog saveza. Vlatko Markovic, Zorislav Srebric. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
01.07.2011.
u 19:27

Velikogoričani su ostali i bez 500.000 eura od talijanske sportske tvrtke Givove i bez ruskog sponzora

Iako je kao prvak 2. HNL ove sezone Gorica izborila igranje u prvoj ligi, zbog toga što nije dobila licenciju gorički ljubitelji nogometa i 17. godinu zaredom neće gledati prvoligaški nogomet. Predsjednik Gorice Nenad Črnko smatra da ih je Hrvatski nogometni savez izigrao, da su presudili nečiji viši interesi.

Tužba na četiri adrese

– Napravljena nam je ogromna šteta. Poručujem svima da nećemo stati, idemo do kraja, tužit ćemo Hrvatski nogometni savez zbog nanesene štete – poručuje Črnko.

Čelnici kluba intenzivno razgovaraju s odvjetnicima, a tužbe protiv odluke Izvršnog odbora HNS-a uputit će čak na četiri adrese: Hrvatskom olimpijskom odboru, Ministarstvu sporta, Arbitražnom sudu HNS-a te inspekcijskom nadzoru licenciranja pri Uefi.

– Tražit ćemo milijunsku odštetu od HNS-a – poručio je Črnko ne želeći precizirati o kojem je iznosu riječ.

Navodno je riječ o otprilike 15 milijuna kuna.

U Gorici tvrde da su zbog toga što nisu ušli u prvu ligu izgubili i dva jaka inozemna sponzora s kojima su već postigli dogovor o suradnji.

Iz inata do 1. lige

– Od talijanske tvrtke Givove godišnje smo trebali dobivati 500.000 eura, a znatan  iznos dobili bismo i od jedne ruske sportske tvrtke – tvrdi Črnko.

Klub je ostao i bez nekoliko igrača.

– Normalno da su nas napustili, jer trebali smo postati profesionalni klub, a sada smo opet amateri. A propala su nam i pojačanja koja smo već dogovorili. No, bez obzira na to, okupit ćemo konkurentnu momčad i za iduću sezonu. Uz puno inata opet ćemo se boriti za prvu ligu – poručuju Goričani.

Predsjednik Črnko kaže kako su do njih došle informacije da Lučko i Karlovac imaju financijskih problema, te da će im biti teško uplatiti i prvoligašku kotizaciju od 250.000 kuna.

– Pojavile su se čak i špekulacije da bi nas, ako netko od klubova ne uplati tu kotizaciju, mogli u zadnjem vlaku ubaciti u prvu ligu. No poručujem im da na takvo što nećemo pristati jer onda bismo imali samo 15-ak dana za pripremu, dok su drugi klubovi počeli s pripremama 50-ak dana prije početka – zaključio je Črnko.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar cluesblues
cluesblues
19:35 01.07.2011.

tak treba - fakat su ih zah***li, nek bar pokriju troskove....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije