Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA EUROPU

Gorica još nikad nije pobijedila Dinamo: Sad bi bio najbolji trenutak za to!

Zagreb: Dinamo protiv Gorice lovi finale Kupa
Matija Habljak/PIXSELL
16.05.2021.
u 12:00

Plavi dolaze rasterećeni, kao prvaci i s većom koncentracijom na ono što ih čeka na tom istom stadionu u srijedu. U Gorici će, naime, igrati finale kupa s Istrom 1961.

U posljednjem srazu Dinamo je u kupu slavio 4:1 protiv Gorice u Maksimiru, no tek nakon produžetaka, dok je u posljednjem sudaru u prvenstvu na istom mjestu bilo 1:0 za plave. Nažalost, u toj utakmici teško se ozlijedio Suk, zadnji vezni koji jako nedostaje Goričanima, vjerujemo da bi s njim već osigurali treću poziciju. Ovako, iako se čini da je klub iz Velike Gorice siguran s obzirom na bodovnu prednost, nakon 0:4 poraza od Hajduka treba još bodova na svom kontu. Ne previše, njima bi današnja pobjeda nad Dinamom u Gorici značila osvajanje trećeg mjesta.

Osim te potrebe za bodovima, Gorica dodatni motiv zacijelo ima i u činjenici da još nije pobijedila družinu iz Maksimira. A plavi dolaze rasterećeni, kao prvaci i s većom koncentracijom na ono što ih čeka na tom istom stadionu u srijedu. U Gorici će, naime, igrati finale kupa s Istrom 1961.

Bez Gvardiola, Theophilea...

Već protiv Šibenika trener Dinama Damir Krznar malo je poštedio igrače, puno promijenio sustav, a očekivati je da će i sada biti osvježenja u momčadi, a možda i isproba još pokoju opciju koju bi mogao koristiti u sljedećoj sezoni. Krznar ne može računati na ozlijeđene Joška Gvardiola i Iyayi Atiemwena, vjerojatno će poštedjeti i Theophilea, koji ima problem s tetivom.

– Naš je motiv zadržati atmosferu, pobjednički mentalitet i gard pred ono najvažnije što nam je još ostalo, finale kupa, kaže Damir Krznar uoči Gorice protiv koje su plavi slavili u svim susretima, ali u svima je o bilo jako tijesno i neizvjesno.

– Sve su to bile ravnopravne utakmice koje su pomalo spretno, pomalo sretno završile u našu korist. Imala je Gorica svojih prilika, sjetite se samo one utakmice u Gorici kad smo ih stizali i prestigli u zadnjim sekundama. Neugodan su suparnik i svjesni smo da ni danas neće biti lagana utakmica jer Gorica s tom utakmicom može osigurati Europu – kaže Krznar koji je protiv Varaždina dao određenu minutažu mladom Šaraniću, a sad bi priliku mogao dobiti Martin Baturina.

– I on je rođen 2003. godine, pokazuje da s pravom možemo na njega računati u budućnosti. Pokušat ćemo i njemu danas dati nekakav prostor. Ne mogu obećati, ali učinit ćemo sve da i on osjeti draž prvoligaškog nogometa u prvoj momčadi Dinama – zaključio je trener maksimirske momčadi.

Hajduk će na travnjak prije utakmice Gorice i Dinama, u Šibeniku će tražiti pobjedu, pokušati obaviti svoj posao protiv rasterećenih Šibenčana pa čekati što će napraviti Gorica protiv plavih. Jer, čak i da pobijedi u dvije utakmice, koliko još treba odigrati, Hajduk do Europe može samo ako klubovi ispred njega, Gorica i Rijeka, ne budu uspješni.

– Jasno je da ne ovisimo sami o sebi, ali radije ne mislimo na druge, nemamo plan B ili C. Sve što možemo kontrolirati mi pokušat ćemo učiniti najbolje – rekao je trener Hajduka Paolo Tramezzani, kojem se, nakon odrađene stanke zbog žutih kartona, u kadar vraća Stefan Simić.

Je li netko kiksao i dao novu nadu Hajduku, Splićani će znati prije nego što počnu utakmicu na Šubićevcu. Naime, prije njih važnu utakmicu igraju Varaždin i Rijeka. Varaždinci su u velikoj opasnosti, bore se za ostanak u ligi i sigurno su djelić optimizma dobili nakon što su Dinamom u Maksimiru odigrali 2:2. Kad bi oteli bod(ove) i Rijeci, bili bi znatno bliže spasu, no neće im biti lako jer Riječanima također trebaju bodovi da bi zadržali prednost pred Hajdukom, možda se približili Gorici pa onda s njom u zadnjem kolu odlučivali o tome tko će s trećeg mjesta u kvalifikacije Konferencijske lige.

Tomić: Sami odlučujemo

Rijeka je teško stradala na Rujevici od Dinama, ali se onda uspjela oporaviti u Koprivnici i s pobjedom je na četvrtoj poziciji.

– Nova tri boda Rijeci bi puno značili u borbi za Europu, a nama trebaju bodovi u borbi za ostanak. Naš motiv treba biti veći od njihovog je mi se borimo za goli život i nadam se da će to probuditi inat, volju i želju u ekipi i da ćemo na taj način moći parirati Rijeci. Protiv Dinama i Osijeka stvarno smo dobro odigrali, protiv Hajduka smo primili gol u 89. minuti iz jedne greške, ali smo također pokazali da možemo igrati s dobrim suparnicima koji su sigurno kvalitetniji od nas u igračkom kadru. Pokazali smo da možemo igrati sa svima i to nam treba biti putokaz protiv Rijeke – rekao je trener Varaždina Zoran Kastel, koji nakon Rijeke na kraju ide u goste Slavenu Belupu.

– Ovo je još jedna u nizu bitnih utakmica, sami o sebi odlučujemo, sve imamo u svojim rukama. Očekujem da ponovimo izdanje iz Koprivnice, da odigramo pravu mušku, borbenu utakmicu, uz pozitivnu energiju i nadom da ćemo uzeti tri boda – kazao je trener Rijeke Goran Tomić.

Ključne riječi

Komentara 5

IS
istina00
13:05 16.05.2021.

Navijam za dinamo, ali nadam se da će ovaj puta gorica osvojiti barem bod jer joj treba,dokje dinamu svejedno

DU
Deleted user
12:40 16.05.2021.

mislim da Gorica dobija ovu, Dinamo odmara igrace za kup i nemaju motiva, dok je Gorici ovo najvaznija utakmica

DH
dalibor.hren
18:36 16.05.2021.

Dinamovac sam od rođenja, a sad svim srcem navijam za Goricu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije