Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMERIKANČEV ŠTRAJK

Gordon: NLB Final Four ću vjerojatno igrati, ali ne znam za dalje

Jamont Gordon
Marko Lukunić/ VLM
10.04.2010.
u 23:57

- Nisam došao na dva treninga jer je to bio način da ih upozorim da mi duguju tri plaće. Ostao sam i zbog trenera Perasovića za kojeg volim igrati.

Cibonin trener Velimir Perasović odahnuo je jer će u nedjelju u Krešinu domu u derbiju sa Zadrom (17.30) imati na raspolaganju prvog razigravača Jamonta Gordona. Amerikanac je dva treninga štrajkao zbog klupskih dugovanja i tek je nakon pregovora pristao doći na trening u petak navečer i jučer s momčadi otputovati u Zadar.

– Klub mi duguje tri plaće i bio je to način da ih upozorim. Odlučio sam, trenirat ću i igrati do daljnjeg. Nadam se da ću ipak biti plaćen - objasnio je Amerikanac.

Gordonov potez Perasović nije htio komentirati. U situaciji je da ga ne može odobriti, ali ni kazniti, što bi učinio da je situacija normalna.

– Nebrojeno puta rekao sam da svi mogu otići. Ne samo da situacija nije normalna nego je takva i cijela sezona – kazao je Perasović.

Gordona smo sreli na izlazu iz dvorane. Vidjevši nas da s njim razgovaramo, Perasoviću nije bilo drago. Štoviše, dobacio je igraču da ne priča puno za novine. No i prije no što je čuo trenerov naputak, Amerikanac nije bio razgovorljiv na škakljivu temu. Kaže da se oko dinamike isplate dugova s klubom još ništa precizno nije dogovorio, pa smo ga pitali hoće li ostati do kraja sezone.

- Ne znam, vidjet ću. Ovisi o tome kako će me plaćati. S klubom ću još razgovarati, a pričat ću i s agentom.

Dobar znak za Cibonino vodstvo bio je i taj što je Gordon, kada smo ga pitali o kojim se danima radi, znao nadnevak Final Foura NLB lige.

- Trebao bih tada biti ovdje i igrati za Cibonu.

S obzirom na stalno kašnjenje plaće, Gordon je po ugovoru, kao i svi njegovi suigrači, mogao već otići. Zašto nije?

- Želim završiti sezonu i odvagnuti svoje opcije za sljedeću sezonu. U to ime ću igrati i Ljetnu ligu u nadi da će mi netko u NBA ligi pružiti priliku.

Ljevoruki branič, impresivne muskulature, tijekom sezone vidljivo je napredovao i zbog toga bi on Ciboni trebao biti zahvalan za svu tu minutažu na visokoj razini europske klupske košarke.

- Osjećam da mi trener vjeruje i zato sam stekao samopouzdanje. Volim igrati za trenera Perasovića i on je jedan od glavnih razloga zašto nisam otišao. Zagreb i Cibonu ću pamtiti kao grad i klub u kojima je moja karijera imala novi uzlet, gdje je moje ime dobilo na cijeni na košarkaškom tržištu - priznaje Gordon.

Potkraj našeg razgovora pored Večernjakova novinara i Gordona prošao je i Dalibor Bagarić tematski pjevušivši pjesmu od KC&Sunshine Band: “Please don’t go”. Na rastanku smo mu i mi rekli da mu je, kada već dosad nije otišao, igrački gledano bolje ostati.

- Platite me pa ću ostati - dobacio je Amerikanac izlazeći iz Draženova doma.

Komentara 1

ZU
zuba
00:25 11.04.2010.

Eto znao sam da takticki odigrava.....ajde u pon. sjedaju pare!!bit ce sve ok....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije