Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Asvel - Cibona 71:68

Gordon: Nikad ovako nisam izgubio, to je nevjerojatno!

Marin Rozić
Pixsell
25.11.2009.
u 21:26

Bude li im nedostajala jedna pobjeda za prolaz u Top 16 Eurolige, košarkaši Cibone nikad sebi neće oprostiti sinoćnji poraz u Villeurbanneu (71:68).

Zagrepčani su izgubili ono što se ne smije izgubiti i u 5. kolu Eurolige doživjeli četvrti poraz. Još u 38. minuti vodili su sa 11 razlike (66:55), a potom su sve upropastili.

– Nikad nisam ovako izgubio utakmicu. Ovo je doista nevjerojatno – promrmljao je nakon drame Jamont Gordon koji je igrao s trzajnom ozljedom leđa.

Zagrepčani su u završnici izgledali smušeno i nemoćno, kao u drugom poluvremenu u Beogradu protiv Crvene zvezde. Opet je tu bilo previše nadriblavanja i napada jedan na pet.

Ta su dva tragična poraza poput jahača apokalipse, najava potopa morala momčadi koji bi se mogao i dogoditi izgube li cibosi i sljedeće dvije utakmice, subotnju protiv Zagreba i onu sljedećeg tjedna na gostovanju u Sieni.

Tomas sinoć nije mogao

U završnici se razigrao dotad “uškopljeni” Dixon. U posljednje tri minute američki je razigravač ubacio 10 koševa, no ni to domaćinu ne bi pomoglo da gosti nisu bili autodestruktivni.

Promašivali su otvorene šutove (Rozić, Tomas), slobodna bacanja, činili nepotrebne prekršaje, gubili lopte... No, najgore od svega je to što su prestali igrati obranu. Gordon i Andrić dopustili su Dixonu da preko njih zabije trice. Jedanaest sekundi do završne sirene Roziću se trica zavrtjela na obruču i izašla, a Tomas je u posljednjoj sekundi susreta pucao tricu za produžetak, ali ni to nije ušlo.

Svojom individualnom kvalitetom Marko Tomas je ovoj momčadi donio nekoliko pobjeda, no sinoć je posustao baš u završnici. Osim što je promašio i otvorenu dvicu, nije bio uobičajeno prodoran, držao je predugo loptu u driblingu.

– Previše smo gledali semafor, čekali da prođe vrijeme – priznao je Tomas.

Nitko da spriječi kontru

Šteta što je tako loša završnica zasjenila odličnu Ciboninu igru (posebice obranu) u većem dijelu susreta.

– Nikad nisam ovako nešto izgubio, no Asvel sve radi u serijama, gubi 20 razlike, ali se začas i vrati. Kada je Rozić promašio ključnu tricu, čak tri naša igrača išla su na skok u napadu, a nitko nije pokrivao kontru iz koje nam je Dewar zabio dvicu za vodstvo domaćina – sumirao je s gorčinom Cibonin trener Velimir Perasović.

Nakon povratka u Zagreb, kapetan Rozić i Vukušić susrest će se s upravom. Svima bi bilo lakše razgovarati o novcu da se sinoć pobijedilo.

Euroliga, 5. kolo:

ASVEL - Cibona 71:68 (11:18, 15:15, 17:25, 28:10)

Dvorana: Astroballe.

Gledatelja: 4000.

Suci: Mitjana (Špa), Cicoria (Ita) i Koromilas (Grč)

ASVEL:
Dixon 17 (4-2), Lukauskis 3, Marshall 4 (1-0), Samnick, Traore 12 (4-4) _ Foirest 6, Jeanneau, Dewar 10, Kangur 13 (4-4), Fofana 6 (2-0), Da Silveiro -, Parker -.

Cibona:
Gordon 6 (3-2), Tomas 15 (4-3), Rozić 15 (6-7), Vukušić 6 (2-1), Andrić 14 (4-2) , Bogdanović 3 (1-1), Troha 3, Radošević 4, Zubčić, Princ 2. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije