Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK SABORA

Jandroković i Plenković poslali brzojav Barićevoj obitelji

Slavko Midzor/PIXSELL
13.12.2020.
u 22:04

Nakon igračke, ostvario je jednu od najplodonosnijih i najtrofejnijih trenerskih karijera osvajajući prvenstva u Austriji i u Hrvatskoj, a dvaput je igrao i finala europskih natjecanja

 Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Otta Barića u povodu njegove smrti.

- Poštovana obitelji Barić, sa žaljenjem sam primio vijest da je preminuo gospodin Otto Barić, jedan od najuspješnijih hrvatskih nogometnih trenera i bivši izbornik hrvatske reprezentacije. Nogomet je obilježio život gospodina Barića čiji je profesionalni put protekao na relaciji Hrvatska - Austrija. Nakon igračke, ostvario je jednu od najplodonosnijih i najtrofejnijih trenerskih karijera osvajajući prvenstva u Austriji i u Hrvatskoj, a dvaput je igrao i finala europskih natjecanja - stoji u brzojavu.

- Kao izbornik odveo je hrvatsku nogometnu reprezentaciju na Europsko prvenstvo 2004. godine, a pamtit ćemo i njegovo uspješno vođenje nogometnog kluba Dinamo Zagreb. Gospodin Otto Barić bio je puno više od nogometnog trenera, čovjek širokog znanja i bogatog životnog iskustva zbog čijeg će odlaska ostati praznina u hrvatskom športu. U ovom bolnom trenutku, poštovana obitelji, izražavam vam iskrenu sućut uime Hrvatskoga sabora i osobno - stoji u brzojavu predsjednika Sabora.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je također izraze sućuti obitelji u povodu smrti Otta Barića:

- Sa žaljenjem sam primio vijest o odlasku jednog od najuspješnijih hrvatskih nogometnih trenera svih vremena, gospodina Otta Barića. Pamtit ćemo ga kao čovjeka velikog znanja i životnog iskustva, nogometaša i vrsnog trenera, koji je imao vrlo uspješnu trenersku karijeru u brojnim klubovima, a bio je i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije koju je odveo na Europsko prvenstvo u Portugalu 2004. U ovim teškim trenucima za Vašu obitelj primite izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja uime hrvatske Vlade i moje osobno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije