Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NK VARTEKS

Gordan Golik novi član Lecha iz Poznana

15.12.2008.
u 12:21

Gordan Golik, 23-godišnji standardni prvotimac NK Varteksa, povremeni kapetan te jedan od ponajboljih igrača Varteksa u jesenskom dijelu prvenstva novi je igrač Lecha iz Poznana, vodeće momčadi poljske lige.

- Izuzetno sam zadovoljan načinom na koji su me primili u klubu. Riječ je o visoko profesionalnom klubu velikih ambicija, vodećem u poljskom prvenstvu, a izgledno je da će i "prezimiti" u Europi odnosno u Uefinu kupu, kazao je na konferenciji za novinare Gordan Golik.

Golik je potpisao ugovor na četiri godine, no, iako nije želio reći o kojem se iznosu radi, istaknuo je da je među pet najbolje plaćenih Lechovih igrača.

Da Golik odlazi u jak klub potvrdio je na konferenciji za novinare i Varteksov trener Dražen Besek, koji je dio karijere proveo u Poljskoj trenirajući momčad Zaglebia iz Lubina.

- Nogomet u Poljskoj potpuno je profesionaliziran. Proračun Lecha već je odavno prešao 10 milijuna eura, što svjedoči o velikim iznosima koji se ulažu u nogomet u Poljskoj. Goliku će biti teško, budući da su navijači Lecha poznati po tome da ne praštaju olako loše partije. No, uz dobar rad i odličnu igru Lech može poslužiti Goliku kao "odskočna daska" za neku od liga "petice", istaknuo je Besek.

Iako u klubu to nisu htjeli potvrditi, neslužbeno se doznaje da je NK Varteks od Golikova transfera zaradio oko 250 tisuća eura.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije