Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wimbledon

Goran: U Andyju ima malo moje ludosti

'Switzerland\'s Roger Federer plays a forehand shot during his men\'s singles semi-final victory over Serbia\'s Novak Djokovic on day 11 of the 2012 Wimbledon Championships tennis tournament at the Al
'LEON NEAL'
08.07.2012.
u 09:48

– I ja sam nekada, kao i Murray sada, previše respektirao Beckera, Agassija, Samprasa i Couriera, umjesto da sam bio arogantniji na igralištu. Zato volim Đokovića, on nikoga ne respektira

Goran Ivanišević, čovjek koji je tek u svom četvrtom finalu dohvatio wimbledonsku krunu, tvrdi kako vječni gubitnik Andy Murray sadrži u sebi i malu dozu Goranove \"ludosti\", pa da se i zbog toga pretvorio u Đokovićevu, Nadalovu i Federerovu mušteriju.

– I ja sam nekada, kao i Andy sada, previše respektirao Beckera, Agassija, Samprasa i Couriera, umjesto da sam bio arogantniji na igralištu. Pa ja sam i stotoga na listi respektirao! I zato sada volim Đokovića, jer on nema respekta ni prema kome. Još kao jako mlad bio je uvjeren kako će biti svjetski broj 1, dok sam ja uvijek bio zadovoljan kad sam bio drugi, iza Samprasa. Da sam više vjerovao u sebe, da ću biti broj 1, možda ne bih izgubio toliko mečeva – kazao je Goran, za kojega je Sampras bio crna mačka u finalima Wimbledona 1994. i 1998.

Gledamo li međusobni omjer Murraya (25) i Rogera Federera (30), u kojemu Škot vodi 8-7 u pobjedama (jedini uz Nadala koji ima pozitivan omjer protiv tenisača iz Basela), domaći igrač trebao bi biti favorit protiv Švicarca. Ali, ovo je ipak finale najvećega svjetskoga turnira, a središnji teren Wimbledona odavno je već FedExov dnevni boravak. Na njemu je odigrao već sedam finala, u kojima ima šest pobjeda. Izgubio je samo od Nadala u finalu 2008. godine.

– U nedjelju se ne očekuje od mene da pobijedim. Ako odigram dobro, mogu pobijediti, ali Federerovi rezultati ovdje su nevjerojatni. Svakako će veći pritisak biti na njemu – kazao je Murray, prvi Britanac u finalu Wimbledona nakon 74 godine.

Pobjednik Wimbledona inkasirat će 1,45 milijuna eura, što nije rekordna nagrada za finale Grand Slama. Đoković je pobjedom na ovogodišnjem Australian Openu zaradio 1,9 milijuna eura. Murray nikada nije osvojio Grand Slam, sva tri finala (US Open 2008., AO 2010., 2011.) izgubio je 0:3 u setovima, dok Federer lovi svoj 17. naslov na Grand Slamu, sedmi Wimbledon, ali i rekordni 286. tjedan na vrhu ATP ljestvice.

Posljednji sraz ove dvojice, u finalu Dubaija ove godine, pripao je Federeru 7-5, 6-4.

Komentara 3

ĆA
ćaćaća
12:50 08.07.2012.

da ivaniševiću..to je veliki problem općenito kod naše nacije...mi sve previše respektiramo..a to se inače zove osjećajem inferiornosti..ili kompleksom manje vrijednosti..đoković ne respetira nikoga jer je siguran u svoje vrijednosti(mada i on ima 50% hratske krvi)..mislim da su za taj osjećaj uglavnom krivi naši političari koji svoje vazalin sposobnosti prenose na cijelu naciju...svima se klanjaju i stalno napominju kako smo mi mali i sl..da slučajno netko ne pomisli da se nikoga ne bojimo...

AN
antimafia
12:54 08.07.2012.

osjećaj inferiornosti javlja se kod neradnika, ljudi koji ne daju sve od sebe u svakm meču, tako i kod običnih ljudi, ako predano i pošteno radiš onda nema osjećaja inferiornosti. To nema veze s hrvatskom ili bilo čijom nacijom. Samo kompleksaši poput čače vide u naciji sav svoj maleni mikroskopski svijet.

ĆA
ćaćaća
15:17 08.07.2012.

antimafia pa mislio sam da ćeš skužiti da sam (domronamjerno) primjetio da naše najveće face(posebno političke..one koje su ogledalo nacije) imaju komlekse i da se to reflektira na cijelu naciju..naravno da poštujem sve naše ljude koji su beskompromisno ostvarili svoje političke vojne sportske obrazovne i druge ciljeve...oni bi trebali biti naši zastupnici i naša ogledala..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije